Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Mojstrovka poznih ur

Luka Novak
Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | z Vršiča čez Vratca

Službovanje je danes narekovalo popoldansko uro turne smuke, ki jo je kazalo izvršiti na eni od Mojstrovk. Nekaj do četrte ure nizki štart proti "plazu", pod vznožjem katerega so dilce romale na grbo, na noge pa jekleno špičevje. Izhodni del plazu precej leden, sicer pa generalno dobro hoden. Za Vratci nekaj sto metrov kopnine, nato pa do vrha Male Mojstrovke po belini, kar v derezah...ko pa so že ravno navezane...
Od Vratc naprej stalen veter, tak, da reže v kožo in pod kombinežo. Na vrh sva lovila vse bolj pojemajoče sončne žarke; ko ti izginejo, ti preostane samo še to, da se zviješ v dve gubi.
Smuka vršne flanke trda in mestoma ledena, dol skoz proti Drevesnici ena sama mizerija posledic pozne ure. Vse pomrznjeno, rodeo čez razbito odejo, a vseeno kje pa kje ujameva kakšno zaplato zmrznjega pršiča, ki malo požene kri po žilah. V izteku drevesnice lutava po hosti pod Spodnjimi Gumencami v iskanju čim višjega prehoda proti Vršiču, a brez obile uspeha. Veliko že kopnega in razritega, tako da se vrneva na tirnice predhodnikov. Še vzpon nazaj k motornemu vozilu in dan je okrog.

Zadnja sprememba: 08.04.2021 ob 22:17

Povej naprej:

Poglej si še

Brozgasta

Brozgasta

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Grapa Y
Primoz Vrhovnik
končno odlične razmere nad Pastirci

končno odlične razmere nad Pastirci

Kamniško-Savinjske Alpe | Kamniško sedlo | izpod Maričkine plošče
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...