Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Meni ljubši

Maja Lušina

Ja, doma smo. Čeprav so tile res čudni dnevi, in bi raje bili tam kjer bi morali biti, jih nekako moramo zapolniti (do ene mere seveda). Recimo, da je druženje ožje skupine v naravi okej.

Peljeva se do Mosti. Ura pričetka hoje je bila okoli 11. ure. Sonček danes vroč - doma v Dražgošah 15°C, na Mosteh nekje do polovice manj.
Po cesti do polomije snega dovolj, na ravnini ceste po polomiji pa sva smuči že nekje 50-100m nesla - naprej sneg neprekinjeno. Komaj verjameš, da so razmere "gor" res še tako okej.
Danes je bil zadani cilj Kosmati vrh, najbrž manj dotaknjen in meni ljubši (knjigo na Gladkem vrhu so umaknili - pravilno za aktualne razmere). Peš sva šla po cesti preko polomije, po vlaki krajšala pot do rampe, po cesti do krmilnice in naravnost po poti, po robu Kosmatega vrha. Rafko je bil še nekaj "v službi", jaz pa v lahkotni hoji in prednosti pred njim uživala neskončne razglede. Vroče je bilo pa ful!
Na vrhu spijeva nekaj antikorona, potem pa gas - zapeti smuči in na dol.
Odsmučala sva bolj v smeri proti Klomu, kjer so bile strmine še nedotaknjene. Zavoji v zgornjem delu so bili zares bombastični. Putrček! Vedno bolj nižje, vedno bolj mehko. Včeraj sta bila s Trojarjem 2 uri kasneje, pa sta imela še čisto drugačne razmere kot danes (boljše, kot danes 2 uri prej). Po cesti in bližnjicah sva odsmučala in se prignala vse do Mosti, do avta.

Vreme bomba, ampak za danes kakšno urico prepozen štart od doma. Bo jutri bolje. :)

Skijača, Rafko in Maja

Zadnja sprememba: 17.03.2020 ob 16:20

Povej naprej:

Poglej si še

Begunjščica po Šentanskem plazu

Begunjščica po Šentanskem plazu

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Šentanski plaz
Miha Novak
Pod svobodnim soncem, zadnjič

Pod svobodnim soncem, zadnjič

Visoke Ture, skupina Goldberg | Zirknitzspitze | Jugovzhodne vesine
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...