Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

malo dela za veliko smuke

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Turni smuk izpod Kriške stene je točno to. Glede na vložen trud, se odlično prismuča do Klina. Večinoma v naših hribih garaš kot živina, pol pa deset minut smučaš....
Popoldan parkiram na tretji serpentini Vršiške, kot poper, suhe ceste. V Klinu je 5 cm novega suhega snega, višje količina prav sramežljivo narašča. Pod Kriško steno, ga je mogoče 15 cm, zaradi nizkih temperatur je popolnoma suh, kot puhec in zato, ga je za super smučarijo precej premalo. Nekako tri ure pred mano, so bili trije danes pod Kriško steno, sledi so do sredine kanala še bile, višje jih je močan severni veter zabrisal. Podlaga v kanalu je zelo trda, nov sneg ne nudi nobene opore, zato pri hoji zelo zdrsuje (navzdol), in kljub novemu snegu zelo priporočam srenače. Vzpon sem zaključil nekaj metrov pred steno, kjer se začne zahtevna zavarovana pot čez Kriško steno. Tam je precej manj pihalo. Vreme se je v tem delu jasnilo, steni Ponce in Lipnice sta bili lepo obsijani s soncem, Razorjeva stena pa je bila še vedno v zavesah in meglicah pršnih plazov. Temperatura je bila - 10 st. c in s tako močnim vetrom je bilo kot v Sibiriji.
Smuka dobra, nov, suh sneg ne nudi nobene opore, zato se preveč čuti spodnjo, trdo, tresočo podlago.

  • Plazovine ne motijo, ne pri vzponu, ne pri smuki
  • V žlebu suh, nov sneg kar polzi izpod smučmi
  • Zima aprila je takšna
  • Pri balvanih ni za živet....se sploh ne ustavljam in grem v zatrep
  • Vse super, le novega je premalo
  • Danes je mraz spet bolel
  • Nekateri bi bruhali pri taki podlagi
  • Lepa smuka, ki pa je tresoče naporna

Zadnja sprememba: 06.04.2021 ob 21:41

Povej naprej:

Poglej si še

Na megleni meji

Na megleni meji

Julijske Alpe | Travnik | Jugovzhodna gredina
Marijana & Marko
Krvavška mutacija luknjača

Krvavška mutacija luknjača

Kamniško-Savinjske Alpe | Krvavec | Vrh Krvavca
Niko Lesar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...