Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Malo belega prahu za pred sluzbo

Primož Jerončič

Ker mi današnji dan ni dopuščal da bi včerajšnje sneženje izkoristil za kaj več, je za potešitev lahkote po belem prahu moral zadostovati tudi zgodnji Triangel. Ker sem moral biti nazaj v Kranju že ob 8:00 sem štartal ob zame nečloveški uri, tako da sem imel zajtrk ob 5:15, ob 6:00 pa sem že pritisnil tipko start na mojem Polarju na parkirišču na Ljubelju. In enkrat za spremembo, kljub za nekatere pozni uri, sem bil tokrat prvi. Če se prav spomnim, se mi je to naredilo šele tretjič in prvič v normalnem vremenu, saj sem obakrat prej kot prvi rinil iz Ljubelja ob viharju in snežnem metežu. :)
Ker je nad kočo Vrtača veter poskrbel, da sem se počutil kot prvi v novem snegu, je šlo malenkost počasneje (če ima kdo pripombe na špuro, lahko z ustreznim številom kolkov odda pritožbo na najbližji upravni enoti), kljub vsemu sem pa po uri in par minutah stal na vrhu prijetno vetrovnega Zg. Plota. Za vsak slučaj sem jakno iz nahrbtnika potegnil ven že par metrov nižje, kar niti ni bila slaba ideja. Ker je bil sončni vzhod že daleč mimo, prav tako pa tudi daleč za oblaki, so psi romali v nahrbnik, jaz pa po hitrem postopku dol.
Od samega smučanja zares nisem pričakoval kaj veliko, pa je bilo v nasprotju s pričakovanji celo zelo dobro, edino krepko prekratko. V kakšnih 30cm čisto spodobnega pršiča (pravega, ne novodobnega ;) ) se je dalo brez problema prismučati vse do avta, tudi če imaš nove smuči.

Zadnja sprememba: 19.03.2019 ob 18:09

Povej naprej:

Poglej si še

Beli puhec

Beli puhec

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Osrednja grapa
Urban Z.
Beli prah na Viševniku

Beli prah na Viševniku

Julijske Alpe | Viševnik
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...