Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Lepa tura na Lepi Vršič

Miha Debevc

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.099 m

Ko je končno tudi v doline zaneslo nekaj snega, so se gospa Ž. prebudili iz jesenske hibernacije in ugotovili, da je zdaj napočil čas, ko se tudi njenemu blagorodju zahoče dričati na smučeh po zasneženih klancih. Da se ne bo samo soprog M. klatil naokrog po gorah in se širokoustil s svojimi smukoturnimi podvigi. Zato možičku kopitljačku veli, naj se jo popelje v prelepe zasnežene planine, pa ne previsoke, hoda navkreber naj bo največ uro, smučanja nizdol vsaj dve, sneg ima biti celec, solnce mora sijati, tudi zebsti je ne sme in še mobilni signal mora biti na voljo vsak trenutek, da bodo gospa, ko se jim bo zahotelo, malček pokramljali s svojimi bff (najboljšimi prijateljicami za vselej) in se pred njimi pohvalili, kako zavzeto se bavijo z zimsko fiskulturo. In možiček M. kot vdani kuža na zadnjih tačkah, ki ob ukazu pomiglja z repkom, brž začne tuhtati, kam naj popelje svojo gospodarico Ž., da se zgodi njena volja. Domisli se Lepega Vršiča, za gospejina ušesa imenitnejše in svetovljanske Cime Belle.

In tako Ž&M odrineta na Lepi Vršič, na katerem je pred njima stal že Bojan A. s svojo turno kompanijo in lepo popisal svoja doživetja. Svež sneg, modro nebo in sonce pričarajo rajsko zimsko kuliso, ki je na trenutke tako holivudsko pocukrana, da Ž&M resno pomislita na preventivni odmerek inzulina. Na vrhu ju pričaka veter, ki pa tu ni tako orkanski, kot na forumu poročajo sotrudniki z drugih smukoturnih destinacij.

Morda je le ocena, ki bi jo smučarskim razmeram dala Ž&M, nekolikanjci bolj optimistična od Bojanove, kajti celca je bilo na sicer razgibani flanki pod sedlom med Kovkom in Lepim Vršičem povsem dovolj za uživaško prašičenje. Ž&M sta z dvakratnim snemanjem smuči v gozdu, kjer je primanjkovalo snega, uspela privijugati celo do parkirišča in ob tem pridelala vsak le po eno prasko na smučeh. Nekaj čez 800 višincev smukoture pa v časih, ko postaja sneg vedno bolj redka dobrina, ni ravno mačji kašelj.

Za vas sta uživala Živa in Miha.

  • Lepi Vršič
  • Ž&M
  • Vejavica

Zadnja sprememba: 14.12.2019 ob 23:33

Povej naprej:

Poglej si še

Transport snega

Transport snega

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh
Maja Lušina
V senci popularnega Gmeinecka, Stoder

V senci popularnega Gmeinecka, Stoder

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Stoder, skupina Schober
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...