Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Trda in poledenela

Šarlot Royal

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 850 m

Pot se začne ca. 10min pred Kovinarsko kočo, kjer je spluženega za 4 avtomobile.

Po ravnini mimo Kovinarske koče se hodi približno 1h, nato se špura razdruži s tisto za pešake in obrne v levo čez plazove pod Draškmi vrhovi (Prodi). Tam je podlaga trda in ledena, treba je bilo nadeti srenače, Žiga pa se je pomatral kar brez. Prečka čez Prode je precej dolga in ker je bila tako ledena, je vzela veliko začetnega entuzijazma.

Iz Prodov do Zgornje Krme se pot vije mimo Vernerja in Kurice skozi gozd, in travnike, tam je bil sneg zjutraj za hodit še vedno trd, a ni bil poledenel, na strmejših delih je bilo potrebno sneti smuči in iti peš s smučni na ramah. Enako tudi od tam do Kredarice.

Za dol je bila smuka do konca Zgornje Krme zabavna, saj je sneg malo odjenjal in ni bilo trdo, ter se je po malo odjuženem snegu dalo kar lepo zavijati.
Je pa vso veselje do življenja in še zadnje kančke moči pobrala dolga prečka (tokrat desna) čez Prode, ki ni odjenjala, je bila sredi dneva še vedno trda in ledena in je tresla, kot da bi se z rolerji peljal čez makadam.

Zadnjo ravnino po gozdu in čez travnike mimo Kovinarske koče se da lepo odpeljat brez pretiranega porivanja, saj je dolina nagnjena ravno toliko da se počasi pelješ, podlaga pa ravno dovolj trda.

Za toliko ur matranja navkreber, smuka ni bila najboljša, je pa bila odlična kondicijska priprava.

Zadnja sprememba: 04.01.2022 ob 11:17

Povej naprej:

Poglej si še

Centralna klasika

Centralna klasika

Karavanke | Begunjščica | Osrednja grapa
Domen Štular
Švica po domaće

Švica po domaće

Julijske Alpe | Vrtaško Sleme
Andrej Erceg

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...