Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

À la carte

Marijana & Marko

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.650 m

Zvečer sva zelo pozorna brala vremenski meni, da bova za soboto pa ja prav naročila. Naši vremenarji niso ponujali nič pametnega, megla in padavine; pri naših severnih sosedih ni bilo mnogo bolje, nič užitnega. Italijanski vremenarji so reklamirali dopoldansko vremensko okno in nisva veliko razmišljala, italijanska kuhinja je priznana ...

Zjutraj na Pecolu (do sem se pripelje z jeklenim konjičkom) na sveže posmeteno z belim prahom. Na smuči sva stopila malo nad bajto Brazza in pridrajsala do krnice pod južno "steno", zatem pa s kremplji na zahodni vrh Špika nad Nosom.

Odsmučati se je dalo prav z vrha: na vršni glavi trda, ledena podlaga, nad njo pa več ali manj frišnega. Kjer je bilo manj novega, je bilo zelo trdo, kjer je bilo posmetenega več, je bilo mehko, kjer je bil zamet, se je malo tudi sprožilo. V osrednjem delu zelo dobre razmere, spodnji del smeri pa iskanje prehodov. Začuda se je dalo odsmučati vse, tudi samo na sveže posmeteno travnato rampo, ki iz južne "stene" vodi v krnico. Nabasala sva eno samo skalo (skrito pod novim snegom), ki je povzročila krasen premet sredi prostrane južne flanke.

V krnici zatem odlične razmere, potem pa iskanje gladke podlage med trapasto plazovino. Peš prestopov nobenih, s smučanjem se zaključi tik pod bajto. Vreme je tudi še krasno držalo, res fajn tura.

Več informacij

http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html

Zadnja sprememba: 27.04.2019 ob 16:21

Povej naprej:

Poglej si še

Zlomljeni april

Zlomljeni april

Kučke planine (Žijovo) | Maja Berizhdolit
Kučke planine (Žijovo) | Maja Mridzit
Prokletije | Maja Vajushës
Prokletije | Sjeverni vrh
Prokletije | Maja e Madhe
Silvo Rožman
V zadnjih izdihljajih

V zadnjih izdihljajih

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | na Drevesnico
Domen Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...