Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kot na Aljaski

Darko Mulej
Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Čez Grebenec in Vratca

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.600 m

Predstavljam si, da imajo tak luksuz na pragu meteorološkega poletja le še na Aljaski (ali pa morda kje v Koloradu?), namreč da se po službi zapelješ za dobre pol ure in že stopiš na sneg.
Sicer so bila poročila vračajočih se smučarjev nekoliko pesimistična, ker da se je kar konkretno plazilo tako iz Male kot iz Velike Mojstrovke. Tako sva na začetku plazu slabih 200 vm pod vrhom VM naredilo test snežne odeje, ki ni dal 100% optimističnega rezultata, pa še jaz sem bil brez lopate, čeprav se je ob 19h res hladilo in se je sonce skrilo (in je bil sneg s tem bolj stabilen kot pred dvema urama, ko so tu smučali) tako da bi z veliko verjetnostjo vzpon pa tudi spust preživela brez problema, pa sva na mojo intuicijo raje obrnila.
Sicer je takrat, ko bi bila na vrhu, tam nastala oblačna kapa, tako se tudi iz tega vidika nisva prav slabo odločila. Odsmučala sva po prej videnih sledeh ene 30 vm pod Vratca, nato pa ne čisto trivialen kopen vzpon nanje.
Iz Vratc dol sva se se v gornji polovici držala bolj desno in suma sumarum je bila smuka prav v redu.
Na to pa še (pozor, propagandno sporočilo) obisk Erjavčeve koče, kjer je bil prav okusen narezan sir s salamo in kruhom, ki ga sicer generalno ne jem (gluten je za večino ljudi nezdrav:), tu sem pa naredil izjemo, ker je bil res zelo okusen: z ajdovo moko s primesjo pšenične. Tudi pehtranova potica ni bila slaba.

Zadnja sprememba: 02.06.2021 ob 23:42

Povej naprej:

Poglej si še

Super Poprovec

Super Poprovec

Julijske Alpe | Kanjavec | Zahodna stena (Poprovec)
Sun Ra
Mehka strmina

Mehka strmina

Julijske Alpe | Travnik | Berginčevi turni
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...