Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kondicijska pred zaprtjem

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 2.100 m

Avstrija se je odločila.
Pričakoval sem naval ljudi na smučišče ledenika Mölltaler, a je bilo vse v mejah normale, posebej še, če izstopiš z gornje postaje podzemnega vlaka in zaprežeš kože na turnih smučeh. Vreme je bilo fenomenalno, brez oblaka, brez vetra in s prijetnimi temperaturami. Do sedla nad zgornjo postajo sedežnice je nekaj več kot jurja višincev. Anžeta je precej srbelo smučišče in je naredil nekaj voženj, jaz pa sem se spustil na sever čez Schareckov ledenik, ko je zmanjkalo snega sem odšel nazaj. S severne strani se dobro vidi zasneženost strmega dela vrha Scharecka. Čez ledenik sem pristopil s smučmi na nogah, zadnji, strmi del sem šel peš. Smuka z vrha po trdem, grifik snegu na severno stran, potem nazaj proti smučišču.
Izkoristila sva izredne razmere na smučišču in se še parkrat vrnila s pomočjo sedežnic nad tri tisoč....., kjer za stegna ni milosti!

  • Spodaj nad vlakom po trasi smučišča
  • Alteck, Goldberg Spitze in Hoher Sonnblick
  • Zgornji del pod sedežnico in čez  ledenik
  • Prehod na sedlo med Schareckom in Baumach Spitze ni možen s smučmi na nogah
  • Severni Schareckov ledenik (Schareck Kees).
Severno od Visokih Tur ni nič snega
  • Pogled čez ledenik levo proti Baumbach Spitze in desno proti Scharecku
  • Levo Ankogel, v centru Hochalm Spitze in desno markantna piramida Säuleck, pred njo Romaten Spitze. Spodaj dolina Weißenbenbachtal
  • Čez ledenik proti Scharecku
  • Nad ledenikom je bolj strmo.
Kasneje od križa smučam naravnost navzdol ob videnem grebenu, spodaj v levo, zadaj
  • Z vrha ni bilo videti predhodnih smučarskih sledi

Zadnja sprememba: 21.11.2021 ob 20:51

Povej naprej:

Poglej si še

Zaraščena Kobla

Zaraščena Kobla

Julijske Alpe | Kobla
Barbara Dekleva Jenčič
Pomlad nad Obijem

Pomlad nad Obijem

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Seekarspitz
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...