Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

ko ne veš več kje si - obrneš!

Janez Javoršek GRS

V upanju, da bo vsaj del noči jasen, da bo vsaj malo pomrznilo, da vlaga ne bo krojila prav vsega smo se danes s Tomaževo ekipo dobili na izhodišču v dolini Wöllatal, ki je izhodišče za več turnih smukov eden bolj popularnih je Kreuzeck. Plan je bil Veliki Griedelkopf. A vse zgoraj našteto in nad dva tisoč metri megla ki je preprečila vsakršno vidljivost smo nekaj deset metrov pod višino 2400 metrov staknili glave in današnjo turo zaključili. Snega na teh višinah je zapadlo tja do trideset centimetrov, zaradi vetra južnih smeri in nenormalno toplega zraka je bil moker, zelo težak, a vsaj "cukal" na precejšnjih strminah ni, je pa plazil in ves čas ture neugodno obremenjeval misli.

Zaradi snega je izhodišče precej nižje kot v normalnih spomladanskih razmerah, to pa v primeru, da se turo planira in izvede z vrhov na tem področju- podaljša pri vzponu za eno uro.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipPf4var4iL1BCH61_gYvVbz6MNT4XbyyqFbp_TSxaUuGlDT31JcfGbHyuAjFeUDog?key=VFliblBxMmEwU2Z6T010c0RVODRnb1dxQkhWWVhB

Zadnja sprememba: 07.04.2019 ob 11:02

Povej naprej:

Poglej si še

Nad morjem megle pod žgočim soncem

Nad morjem megle pod žgočim soncem

Visoke Ture, skupina Goldberg | Strabelebenkopf
Anže Čokl
Magla svuda, magla oko nas

Magla svuda, magla oko nas

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Romatenspitze
Mišo Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...