Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Ko na sosednjem hribu vriskaš, upaš......

Janez Javoršek GRS

Glede na videno iz "prve roke" in informacijam od vse povsod, so se v Visokih Turah v enem dnevu razmere obrnile na glavo. Iz varnih (običajna TS pobočja) in pršiča polnih flank je postalo zaradi vetra (klože) zelo nevarno, pršiča ni več nikjer ali pa je turnim smučarjem dobro skrit. Z višino je naraščala tudi moč vetra.
Z Anžetom in Mitjem smo parkirali dvesto metrov pred kočo Lucknerhaus in se v smeri vzhoda poskušali vzpeti na Gridenkarkopf, 3031 metrov visoko goro nad dolino Peischlachtal. Nevarnost plazov in slabe smučarske razmere so nas od tega odvrnile, zato smo pristopili na kopasto goro Kastenegg (2821m).
Gora nudi izredne poglede na okoliške gore, kjer seveda najbolj izstopa najvišji avstrijski vrh. Seveda pa razgledi ne morejo vplivati na oceno smučanja. Ni vsak dan sosednji Weiser Knoten ali Gmeineck. Razmere so drugačne, ne nujno zelo slabe, a še bolj se bo v teh dneh treba "postaviti na glavo" in naštudirati ture.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOIsRG9dIQPS8xKUpwXTWt57GDiLRWKlg1MY0CIWbKqQVND1SrU7Lg1PNbOsWQe0g?key=dDNZVnlJM3pYRENsVmFNejJJcVpMTEx6V3Vwa2Fn

Zadnja sprememba: 30.12.2019 ob 17:11

Povej naprej:

Poglej si še

Tudi v Avstriji je lahko lepo

Tudi v Avstriji je lahko lepo

Krške Alpe | Peitlernock
Edo Krnič
Dobra(č) izbira za uvod v sezono

Dobra(č) izbira za uvod v sezono

Ziljske Alpe | Dobrač
Ziga Humar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...