Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Ko misliš, da BO

dejan jazbinšek

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.600 m

Že ko smo hodili proti okreslju sem debatiral, da kaze na tako dobro, da bi to znalo biti ravno nasprotno. In je bilo vsega na pol.
Že pred okresljem se da na smuci, novega snega dalje pa dovolj. Dostop dalje proti tuskemu zlebu zjutraj ob 7:30 fajn, po cca 20 cm ze malenkost težkem puhu. Dalje v źlebu lep suh puhast sneg, izstop zgoraj iz źleba pa totalni ledenik. Dalje proti rinkam izmenjajoc se napihan sneg in trde ledene plosce brez pike snega.
Kolega se povzpneta na Koroško rinko, ki je bila malenkost manj zaledenela, sam pa rinem na Kranjsko, katere kapa je okovana v rjavkast saharski led.
Spust z vrha po ledu, trdem kot kamen, nekje 20 vm me pod vrhom odnese, uspem odvozit vsaj v neko diagonalo, da ni bil direkt tobogan. Dalje potem odpeljem nekaj puhastega za totalen kontrast. Precenje proti Koroski rinki z nekaj malo težjega puhca, potem spet totalen ledenik, in tako dalje izmenjaje vse do vhoda v źleb, kjer je vstop 15 vm leden, da razmisljas kako se ga sploh lotiti. Dalje dol in še nekaj pod iztekom źleba pa prvovrstna puhasta smuka. Dva kolega sta jo ta dan, po menda zanič Savinjskemu sedlu, ponavljala ze drugic. In prav sta naredila!!!
Naprej dol do Okreslja pa spet nek težak sneg ,da ne ves ali še sploh znas smucati.
Cca. pol poti so mi težke radikalno spremenljive razmere pustile priokus za skupno smucarsko oceno 2*.
Žleb in še nekoliko pod je bil pa za 5.
Plazovna varnost 5. Ledene plošce vmes za 1.

Evo, pa gasa...
Hvala kamerata za dobro družbo!

  • Edino, kar se je splačalo...

Zadnja sprememba: 20.04.2024 ob 19:13

Povej naprej:

Poglej si še

Aprilski pršič pod Mojstrovko

Aprilski pršič pod Mojstrovko

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | Župančičeva smer
Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | Pozabljena smer
Andrej Mesner
(S)muka pod Kaninom

(S)muka pod Kaninom

Julijske Alpe | Kanin-Sella Nevea (območje smučišča)
Tomi Gerbec

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...