Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Jutranje vremensko okno

Miha Tršan

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Kot prvi sem parkiral pri Jurežu, tako da mi je pripadla čast gaženja. Špura je zaradi nepoznavanja terena (v zadnjih štirih letih sem bil tukaj mogoče 3x) verjetno speljana ne-optimalno - v zadnjem delu, kjer je bilo na odprti flanki videti nekaj potencialno skritih (nov sneg) napok ter opasti na grebenu, sem rajši prečil nazaj ob gozdu in se tako z veliko boljšim občutkom v njegovem zavetju povzpel na vršni greben.

Kmalu po prihodu na vrh se je pooblačilo, tako da sem se kar hitro pripravil na povratek. Smučanje je bilo zaradi cca 20-30cm svežega "pršiča" v zgornjem delu super (4*), v spodnjem delu pa je bil le-ta že malo težji (3,5*). Smučal sem po običajni flanki (štart na grebenu med Poreznom in Hočom), sicer ves čas čisto ob gozdu - izjema je bilo samo zadnjih par zavojev na koncu, ko je naklon bistveno manjši.

Na pobočjih Porezna in naokoli je bilo opaziti kar nekaj velikih plazovin (verjetno od včeraj), tako da razmere sigurno niso tako nedolžne, kot jih nekateri opisujejo. Spodnji del snežne odeje je še vedno dokaj razmočen, kljub malenkost nižjim temperaturam zadnjih 24h in se lahko ob napačni obremenitvi verjetno kar hitro odpelje.

Sonce in lepa zimska kulisa za zaključek bolj turobnega vikenda, kaj si želiš boljšega!

Zadnja sprememba: 24.01.2021 ob 16:04

Povej naprej:

Poglej si še

Spominski TS Mirana Martinjaka

Spominski TS Mirana Martinjaka

Kamniško-Savinjske Alpe | Vivodnik, Menina planina
Metod Škarja
2 km top smuke

2 km top smuke

Kamniško-Savinjske Alpe | Krvavec | Vrh Krvavca
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...