Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Julijci_Precenje od Mojstrane do Kobarida_I. etapa

Uros Ilic

Stiri prijatelje nagovorim, da so razmere za dolgo željeno in samotno precenje iz Gorenjske na Primorsko idealne. Upostevaje napovedan lock down ga moramo zakljuciti do srede, da ujamemo povratni vecerni vlak iz Mosta na Soci do Jesenic. Turo bomo seveda sprotno prilagajali ne le vremenu in počutju temvec tudi novim ukrepom proti epidemiji.

Ob 9 zacnemo pes pri Pericniku. Po pol ure na pse (lahko bi se pripeljali visje). Za Cmirom se do Staniceve koce v soncu kar vlece. Se posebno zaradi dodatnega smucarskega vlozka po zbitem prsicu od sedla Z od Begunskega vrha, ki se prepadno spusca proti Pragu nazaj dol v konto in nato na Begunjsko sedlo v derezah.

Sledi ponovno smucanje v Kotel po putrcku in obcudovanje odprtih lepih razgledov na Triglav, Rž, Rjavino, Cmir, Škrlatico, Dolkovo špico, Stenar ter Bovški Gamsovec in v daljavi Jalovec in Mangart. Vse kot na dlani. Precudovito. Kotel je res magicen.

Se vzpon do Kredarice kjer nas prijazno postrezejo z enoloncnico in dvojnim cajem. Sledi spanje v pregovorno “ topli” koci. No je pa suha in tudi veter ob soncnem zahodu ne skali romantike. Ce imas roke v zepu seveda.

Zadnja sprememba: 31.03.2021 ob 23:43

Povej naprej:

Poglej si še

Sončen dan v gorah

Sončen dan v gorah

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Grapa Y
Matej Mejovšek
Fajn popoldanski srenec na Smokuškem plazu

Fajn popoldanski srenec na Smokuškem plazu

Karavanke | Begunjščica | Šentanski plaz
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...