Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Invazija na VDV

Barbara Dekleva Jenčič
Julijske Alpe | Veliki Draški vrh | z Rudnega polja v območju markirane poti

Nismo bili med najbolj zgodnjimi, zato na Rudnem polju že manjši prometni kaos - parkirišče se je v momentu napolnilo....

Z Rudnega polja po letni poti; od konca vzpona do Konjšice super grifig smuka. Vzpon do vršne piramide po lepi gazi, že v spodnjem delu priporočljivi srenači, na vršni strmini pa pravi beton, zato dereze in cepin niso bili odveč.

Smučarija.... z vrha smo se vsak po svoje prebili navzdol, ta del si zasluži 2*, bilo je precej ropotanja po trdem, peš sestopanja, nekaj manjših padcev, odpetih vezi....z Draškega (velja le za vršni del) do zdaj (gledano zadnjih 35 let.....:-)) najslabša smučarija - kljub temu, da se je veter, ko smo bili na vrhu, povsem polegel, beton ni in ni hotel popustiti. Je pa bila smučarija v spodnjem delu perfektna - posebej srednji del, kjer se je bilo dobro držati pobočij levo od smeri vzpona, super puterček in za zaključek mehek žleb do Jezerc. Tudi nižje fino, brez kakšnega gnoja, lepo predelan sneg - srednji in spodnji del za petko... Varnost je nižja zaradi prečke na letni poti in vršne piramide.

Srečali smo veliko prijateljev in znancev in ugotovili, da bo sezona na Pokljuki še dolga - snega je res veliko. Še en fajn vikend je za nami.

Lp vsem, Barbara

Zadnja sprememba: 28.02.2021 ob 18:33

Povej naprej:

Poglej si še

Odprtje IKEE na VDV

Odprtje IKEE na VDV

Julijske Alpe | Veliki Draški vrh | Z Rudnega polja čez Jezerce
Franci Pogačar
Stol v zadnjih izdihljajih

Stol v zadnjih izdihljajih

Karavanke | Stol | V Kožne
Bojan Ambrožič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...