Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Gumma

Simon Erjavec

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Ker je že naslednjo dolino nevarnost plazov precej bolj občutljiva kot okrog Tamswega, je bila tole idealna rešitev po varni zadostitvi potrebe po puhcu.
Najprej po smučišču, potem lepa špura čez gozd, ki seka nekaj gozdnih cest. Na grebenu se priključiš na sankaško progo, ki vodi do koče. Pri koči sva naredila prerez. CT ni pokazal nič pametnega, ko pa potegneš, se v trenutku odpelje konkretna kloža, ki se nahaj pod novih puhcem. Danes je verjetno že povsem drugače, ker je popoldne precej pihalo.. skratka, zadeva bo resna tudi v teh koncih.

Vzpela sva so do zadnjih macesnov, za nama so prišli še trije slovenci, pred nami odsmučali Kofler in druščina. Vsi so smučali proti koči, midva sva pa zaciljala bolj levo proti poseki in ni nama bilo žal. Okrog špure je bil sneg že malenkost zapihan, 100m levo pa čisti pršič. V višini koče oziroma malo pdo njo, sva obrnila in še enkrat ponovila, vendar proti koči in od tam po gozdu proti avto. V gozdu fali še kakih 20cm snega, vendar se da že zdaj lepo zabavati.

Ker tega območja nisem poznal, se nisva upala spustit levo od koče. Imel sem občutek, da bova prišla 2km stran od avta, vendar sem kasneje spoznal, da bo treba poskusit. Poseka in travniki, kjer se držiš skrajno desno ob gozdu, izgleda super... Obvezno se vračam sem v kratkem.

  • lepa špura do vrha
  • Zgornji del še enkrat
  • rakete

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.strava.com/activities/2064789959

Zadnja sprememba: 09.01.2019 ob 09:48

Povej naprej:

Poglej si še

Nekaj novega v Nockijih

Nekaj novega v Nockijih

Krške Alpe | Mühlhauserhöhe
Mišo Jenčič
Ni, ni

Ni, ni

Zahodne Slovenske predalpe | Grmada
Peter Pehani

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...