Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Slaba zima še ne pomeni slabega smučanja

Matej Mejovšek

Rad zapišem, da sem od zadnejga smučanja v Vrtači konec februarja obiskal področje Begunjščice večkrat. In to vedno v dobrih do odličnih razmerah. Kljub pomanjkanju snega, je dobrim razmeram v prid predvsem mraz in senca. Sneg se je predelal v "grifig" podlago, mestoma se celo najde puhc.

Včeraj popoldan sem smučal v Begunjščici Y grapo. Seveda ne od vrha, ker se v letošnji zimi linije na področju Begunjščice večinoma smučajo z mesta, kjer je v steni še snežna podlaga, ki omogoča spust na smučkah. Zgornji del oz. vstopna smučanja so skoraj nemogoča, ker so grebeni spihani in brez snega. Grape pa trenutno ponudijo zares dobro smučanje, kot je bilo recimo včeraj v Begunjščici.

Še pred tem sva z Maticem smučala v območju Begunjske Vrtače tudi v dobrih do solidnih razmerah. Sam sem smučal Centralno grapo, pa na območju Rebra, in neko razgibano varianto okrog Trolka z "igranjem" po snežnih flikah na grebenih. Skratka, kljub pomanjkanjun snega je smučanje v tem območju korektno dobro do odlično. Tako bo ostalo vsaj še do prve prave otoplitve v gorah.

#fluckski
#outbaseshop
#atkbuildings #sport11
#triglavtrailrun
#knjigalinija

Več informacij

https://www.instagram.com/matemejo/

Zadnja sprememba: 13.03.2022 ob 09:40

Povej naprej:

Poglej si še

Porezen je zakon

Porezen je zakon

Zahodne Slovenske predalpe | Porezen | iz Davče
Miro Šušteršič
Snežišča nad dolino Kot

Snežišča nad dolino Kot

Julijske Alpe | Dom Valentina Staniča | Kot
Aleksander Sladič Oblak

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...