Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Dan za Gmeineck in "top" turo

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Današnji Gmeineck je še enkrat več navdušil z dolžino enakomerne flanke, razmerami, vremenom.....le ljudi je bilo precej. A kdo bi izreden pogled iz Turske avtoceste na sveže zasneženo pobočje lahko ignoriral? Tako se nama je zgodilo tudi z Mitjo. Takšne razmere so mogoče zadnje v tej sezoni. Gmeineck je zaradi precej nizkega izhodišča problematičen ob takih zimah, kot je sedaj, ko nikakor ne zasneži vse do dolin.
Drugačni plan je tako za kak dan....pozabljen!
Na parkirišču sva parkirala ob samih lokalcih kot edina iz naših domačih krajev, nekaj minut kasneje se pojavijo Dolenci in tura je rešena....potem se očitno usuje še lep kup Slovencev in bilo je kot včeraj na Zelenici...tudi decibeli so bili povsem primerljivi!
Smučanje izredno lepo, z nekaj več energije smo "leteli" proti Grabnu. Smučanje več kot kilometer višincev dolgega pobočja je ob zadostni količini snega najlepše "terati" na planino s kočo Kohlmaierhütte. Bojazen, da bi kje zalutali je tudi za nepoznavalce nikakršna. Le dol, dol, dol.....
Gmeineck je hrib, ki se ga ne ignorira, če le dolžina in višinci niso prevelik zalogaj. Takšnega pobočja tudi v triurni vožnji čez severno mejo NI!

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOn2kkHkVJu8oW7s4Aa2jv4RLaZx_xCjSl14m3aOzbjPHJmLkxU4Y6ctmqvdhX3eA?key=OU9sSTR3ZEJjMVlNUVo3QkdFa2ZLYW1JMjROVlB3

Zadnja sprememba: 07.03.2020 ob 20:06

Povej naprej:

Poglej si še

Zima na Pokljuki četrtič - oz prvič po Franciju

Zima na Pokljuki četrtič - oz prvič po Franciju

Julijske Alpe | Mrežce
Peter Pehani
Na rizičnem terenu

Na rizičnem terenu

Karnijske Alpe | Ojstrnik | na sever
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...