Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Čez okno ali skozenj?

Marijana & Marko
Julijske Alpe | Prestreljenik | Vzhodno pobočje

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.260 m

Zvečer sva imela mediacijo med 3.00 (dedec) in 4.00 (baba), kompromis je bil domenjen točno na sredini, implementacija arbitraže (baba) pa je imela zanimiv efekt, da se je budilka oglasila točno ob 4.30 ...

Na vzhodnem pobočju Prestreljenika so razmere tako-tako. Kjer je star (rumen) sneg, je bilo zelo spodobno, kjer je bil nov sneg, je plazilo; zato sva se raje navzgor in navzdol drenjala ob vzhodnem grebenu, kjer sva skoraj povsod ujela ta star sneg. Za sledmi sva zatem z naše strani skočila še skozi Prestreljeniško okno. Razmere pod oknom zelo dobre (kvazi pršič, tik pod oknom se je nov sneg sicer luščil med smučanjem), zatem pa mešano in vseh sort. V splošnem pa precej solidne razmere, tudi na smučišču, če si izbral dobro (= nezvoženo) linijo in le te je bilo do polovice smučišča še v izobilju. Za navzdol sva tokrat izbrala levi krak smučišča (od spodaj) in brez ropotanja sva prismučala točno 110 m nad parkiriščem.

Spodaj sva srečala Toma in mu razložila, da pri nas sicer smučamo skozi okno, čeprav nekaterim pa uspe čez okno. Tudi Tomu je to uspelo v soboto in se je s tem pohvalil na Salzburškem forumu ;)

  • Vzorno urejeno smučišče na naši strani.
  • Montaž in Viš. Kako lepo so na sveže pobeljena južna pobočja.

Več informacij

http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html

Zadnja sprememba: 01.05.2019 ob 19:05

Povej naprej:

Poglej si še

Škrbina v Pečeh

Škrbina v Pečeh

Julijske Alpe | Škrbina v Pečeh
Barbara Dekleva Jenčič
Pod Vršiči

Pod Vršiči

Julijske Alpe | Pod Vršiči
Mišo Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...