Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Čakajoč na spremembo razmer

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.400 m

Danes sva z Markom prehitela poslabšanje vremena in smučala iz Kleine Maresena. Pravšnji hrib za nepredvidljivo vreme, ki se velikokrat kuha nad Mallnitzem. Napoved je ravno tu obetala lepše vreme, a včasih je bolje predvidevati, da so se vremenarji zmotili (področje Ankogla je velikokrat na udaru front iz obeh strani, JZ in severne), zato sem izbral kratko, orientacijsko lažjo turo, ki pa je pozitivno presenetila. Zgornje pobočje Kleine Maresena se lepo vidi iz serpentin glavne ceste nekaj kilometrov pred Mallnitzem, a zato ni nič bolj popularno in tako je bilo tudi danes. Tudi (v) pri hišah na izhodišču ni bilo nikogar.
Asfaltna cesta proti izhodišču je zaradi južne lege suha "kot poper". Enakomerno strmo pobočje nudi izredno smuko. Na 1100 višinskih metrih celotne ture je le nekaj deset metrov "motoviljenja" čez spodnje malo zasnežene travnike, vse ostalo je čista, navdušujoča smuka.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipNUkaLUbqmWt9PszpUkA_qvlX9-zrq-8SjNq_RmDvvmALg58d0BC-M7MylCRXaLAQ?key=OUVHZXBGUEM3VUdXY0dDcmxXMDJVSEZlYzB4c05B

Zadnja sprememba: 26.02.2020 ob 07:50

Povej naprej:

Poglej si še

MM

MM

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | z Vršiča čez Vratca
Domen Zupan
Pic de Chateau Renard

Pic de Chateau Renard

Kotske Alpe | Pic de Chateau Renard
Mišo Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...