Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Bolj počasi!

Marijana & Marko
Karavanke | Vajnež | Skrita riža

"Resno? Spet na Vajnež ..."

Skoraj lani je že bilo, ko sva bila zadnjič na Vajnežu, odtegnitveni sindrom je bil hud in sva šla pogledat, če naju bo spet kaj novega pričakalo. In je res bilo drugače, tokrat za spremembo nisva prilezla do glavnega grebena. :(

Malo preveč neučakano sva prenizko odvila na severni greben in ko sva višje le staknila prehod v severovzhodno steno (1900 m), od dneva ni več dovolj ostalo. Itak pa zgoraj (še) ni zalito za smučanje, sva se potolažila, se vrneva kdaj drugič.

Smuka ni bila tako slaba, kot je kazalo gor grede (skorja). Odsekoma prav luštna (srež). Vmesni del na riži nad letnim parkiriščem je treba po pameti (povsem levo ali povsem desno), ker na sredini utegneš zaviti na kamenju. Na izhodišču je še vedno zimska pravljica.

Naslov je nasvet domačina/reševalca, ki naju je pri vožnji do izhodišča v Bistrici opozoril na nasproti vozeča vozila reševalcev. Včeraj se je smučar žal ponesrečil na Stolu. Našim sosedom morda dobro mišljen nasvet, da bi se lahko večkrat odločili za vzpenjanje na "slovenski način".

Zadnja sprememba: 22.01.2022 ob 20:43

Povej naprej:

Poglej si še

Veliko pršiča

Veliko pršiča

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Südwienerhütte
Barbara Dekleva Jenčič
Čas za makedamke

Čas za makedamke

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh | Razor
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...