Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Bojevniški napad na Andrejovo

Primoz Vrhovnik

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.250 m

Na Borisovo Zupanc ( Andrejeva smer) sva se podala s Klemnom,z Mlinarce na Sedlo Planja v popolni bojni opremi , s sulicami in helebardo sva poskusila srečo. Sreče z vrhom smeri ni bilo ,vendar sva dodobra ponucala bojevniški arzenal, ki ga danes ni bilo dovolj za smučanje z vrha. Mogoče kdaj drugič.
Po canyoningu do vstopa na snežišče sva uživala ob žuborenju potoka, vstop do vesin po krasnem gladkem snežišču se je vlekel kot smrkelj, vsaj meni. Kam greva,,,v skale jebene se sprašujem, čeprav sva 14 dni nazaj dodobra ogledala smer, ki pa je danes izgledala precej drugače, bolj siva kot bela.
Malo se obotovljava kam zaviti kjer se svet postavi pokončno, Klemen pelje kamor je treba, jaz zadaj se sprašujem ...pa u božjo mater tle ne bo šlo lahko ...pa je peljal kar lepo logočino. Kjer se svet postavi bolj pokonci proti večjemu snežišču je bilo napeto-zračno, snežne razme na razu ugudne vendar zelo ozko in prcej zračno.V nadaljevanju prečiva snežišče v levo- strmo v levo ( gor gledano), nato po odprti flanki desno gor do kamor je šlo danes. Prehod na vršnje vesine je bil kopen, skok 5-7 metrov gladke strme skale...jebiga, ne gre!, Narediva poličke in še malo tuhtva kako preko skoka, vendar zdrava pamet hitro prevlada.
Odsmučava po prijetni strmini do prečke-zračno, prehod v spodnji končni del smeri je kar težak!, sneg ugoden-ozko in pogled na snežišče v Mlinarico na spodnje snežišče je zelo spoštljiv,tu ni za razmišljane o domačih problebih....ti počakajo !
Smučarsko speljeva težave in odvigujava kot smučarska demonstratorja v dolino po krasnem snegu...nato gledava nazaj kje sva bila in iščeva linijo smučanja, ki pa je res težko vidna z nasprotnega brega, ker teren stene res ne pokaže realne slike poti.
Izredno zanimiva smer, zamudila sva jo za teden dni, pa vendar zadovoljna domov da ne puščava dvomov kaj pa če , če ,in če .... tam je treba biti in videti stvari od blizu!
Preživela bojevnika , brez ran in skrivljenega orodja... super dan ! Viva la Bojevniki!! :)) ,,,,,jebemo mast ....slikala bi lahko več za prikaz borbe z smerjo, vendar sva čas raje posvetila pogledom in občutkom ,ki jih slika ne pokaže! Občutke sva prišparala za težke trenutke v dolini...., tam jih danes potrebujemo bolj kot v Borisovi danes. Bumer!

Zadnja sprememba: 12.05.2021 ob 11:09

Povej naprej:

Poglej si še

KO TI KRIŽ DA VETRA - V LASE

KO TI KRIŽ DA VETRA - V LASE

Julijske Alpe | Križ | turni smuk iz Vrat
Franci Pogačar
ČEZ LUKNJO DO BOVŠKEGA GAMSOVCA

ČEZ LUKNJO DO BOVŠKEGA GAMSOVCA

Julijske Alpe | Konta pod Bovškim Gamsovcem
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...