Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Big day in test 2

Uros Ilic

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 800 m

Sodelavec Luka, ki cez teden dolgo spi se za vikend prebuja sredi noci. Sale, Mare, Buk in Toby pa prav tako ne cislajo sobotnega spanca. Zato smo v temi parkirali na Pristavi in priceli po cevcu tapkati proti vrhu. Kmalu zavijemo na spluzeno cesto kar pospesi tempo. Fantje so si na mojo sreco imeli veliko za povedati. Zal so se vse zmenili ravno ko se je pricela strmina. Kljub globokem sopenju jim nisem mogel slediti. Na vrhu vetrovne Korenscice me tovarisko pocakajo in pomagajo s cajem. Nato pa sledi spust v nebesa. Prvo rundo smo sli proti Golici. En sam uzitek. Noro! Bravo Sale za odlicno strategijo.

Danes imam Ropistick 106, 188. Idealno za res globok in suh danasnji sneg. Ko iz gozda priletimo na jaso se le spogledamo. Seveda. Se eno gremo. Drugo smo nekateri spustili v koluar. Enako imenitno. 1233 visincev smo vknjizili in za veliko zanamcev urezali spuro. Nasmejani vzamemo slovo ob moji obljubi, da se bom do naslednjic malo k sebi spravil ker niso panoramska ampak smucarska druscina.

Ker je obljubo treba spostovati razmisljam o tretjem naskoku. Ja tako je bilo dobro. Ker nekaj domisljije vendarle se premorem se odlocim se za Julijce, a me v Dovjah zacara nasmejana Baba. Za trening bo dobra. Na parkiriscu se oskrbim pri prijaznem dekletu, ki je turo ze zakljucila, od katere dobim piskot, tablico in caj. V zameno ji ponudim edino kar premorem, tj. prisrcnico. Snopcek ob “srecno hodi” poznavalsko pohvali.

Kot zadnji na gori obcudem soncni zahod za ocakom. Prekrasno. Veter je odnehal. Vecer je kar topel. Sneg ima ponekod sicer ze skorjico, a vseeno se najdejo globoke in mehke flanke po katerih vijugam v jasni noci in polovicni luni. Zaradi spostovanja do zivali seveda brez luci in vriskanja.

Odlicen dan v varnem sredogorju.

Zadnja sprememba: 12.12.2021 ob 09:27

Povej naprej:

Poglej si še

Doma je smučat najlepše

Doma je smučat najlepše

Karavanke | Klek | Planina pod Golico - Klek
Miha Novak
Otvoritev in test 1

Otvoritev in test 1

Julijske Alpe | Soriška planina, Dravh
Julijske Alpe | Soriška planina, Šavnik | Direktna na planino za Malim vrhom
Uros Ilic

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...