Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Beli Storžič

Primoz Vrhovnik

Po jutru se dan pozna pravijo, če bi bolj zgodaj vstal bi bilo še bolje glede smučarskih razmer, sem pa zato preživel večino ture v soncu. Štart v megli in padajoči sneg z vejevja me je še malo bolj zbrihtal. Ko sem prišel do snežišča je bilo presenetljivo veliko snega in odprl se mi je zalit Storžič. Načrte hitro spremenim in se odpravim proti petemu žrelu. Snega na spodnjem snežišču cca 30 cm, Globina svežega snega do sredine grape naršča in v nekaterih odsekih ga je še malo napihalo, presenetljivo veliko ga je mestoma bilo. V zgornjem delu grape ga je bilo malo manj in bil je res pravi pršič.
Na izstopu iz grape se odrečem prečki ,nadaljujem po malem snežnem žlebiču proti vrhu,malo desno in izstopim na greben 20 m levo od križa.(gor glredano). V tem delu je bil sneg spihan ,trd moker zbit sneg. Prečnica je mestoma spihana,mestoma pa je veliko napihanega snega, nič prav mamljivo ni bilo , tudi močno sonce je naredilo svoje v prisojnih legah.
Odsmučam tam kjer sem přišel, nekaj metrov v ožini je bilo " basanje", ostalo tehnično strmo viuganje. Nadaljevanje v grapi odlično , plazilo ni, pa hitro je šlo ,ker je bilo tako dobro,da si si to lahko privoščil v danih razmerah.
Smučal sem okoli 12 ure, mało prepozno pa vendar še dovolj zgodaj. Ko sem prismučal na spodnje snežišče sem malo pogledoval naokoli, nisem bil presenečen, da se je iz strmejših grap plazilo. Predvsem s Kramarjeve se je kar lepo valilo in v naslednjih dneh se bo sigurno še .
Količina snega danes me je kar presentila, potrebna je bila previdnost in stalna pozoornost "najprimernejše" poti po grapi....zato je gaz nekoliko bolj ovinkasta kot sicer.
V gorah je spet resna zima!!

Zadnja sprememba: 03.05.2021 ob 22:36

Povej naprej:

Poglej si še

Spontana

Spontana

Julijske Alpe | Brda | Mine "Majn"
Primoz Vrhovnik
Majski pršič

Majski pršič

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Osrednja grapa
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...