Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Antiski

Domen Zupan
Karavanke | Golica | Po grebenu čez Malo Golico

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Mimo Korlnovega rova po markirani poti do koče. Ta del smučarsko v danih razmerah seveda ni smiseln. Ker cilja nisem imel povsem točno določenega, od koče najprej po pobočju direktno navzgor do Krvavke. Tam se mi je zazdelo škoda lepega dne, da se ne bi po grebenu še lagodno sprehodil do vrha Golice.

Smuka z vrha po grebenu luštna in povsem zvezna. Prečil sem pobočja Krvavke do špure s koče, na kar je sledila top zgrešena odločitev sezone. Vzpel sem se namreč nazaj na vrh Krvavke, od koder sem se nadejal, da bi se po grebenu načeloma dalo na dilah popeljat v dolino. A s te moke na koncu ni bilo nikakršnega kruha, tako da sem celoten greben do izravnave nad Malo Golico, precej klavrno sestopil z dilami v rokah. Bi se teh 10 min dalo precej lažje preživeti, če ne bi vedel, da bi bila smuka po južni flanki v smeri koče sicer vrhunska. Vsekakor bi bila mnogo bolj pametna odločitev to flanko izkoristit in potem prečit po spodnji poti proti Pustemu rovtu, tudi če kak korak peš.
Pod Malo Golico je čakala še ena 3m travnata prekinitev, na kar potem do ceste in po njej, preko že zelo dobro poznanih rovtov, do avta ni bilo več dilem.

Za kaka dva ali tri tedne zamujena fura, čeprav bi se tudi danes, ob kaki bolj smotrni odločitvi, z minimalnim prestopanjem pripeljal z vrha, do vrat avtomobila.

  • Greben Golice še lepo zalit
  • Top zgrešena linija sezone

Zadnja sprememba: 12.02.2022 ob 17:55

Povej naprej:

Poglej si še

Lahko bi bilo bolš, se lažje pa slabš

Lahko bi bilo bolš, se lažje pa slabš

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Aignerhöhe
Barbara Dekleva Jenčič
nabiranje kondicije

nabiranje kondicije

Julijske Alpe | Kanin, Škrbina pod Prestreljenikom
Tom Kunaver

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...