Al dente
Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.700 m
Med ferajnovskimi občnimi zbori, prednovoletnimi sprejemi in družinskimi obveznostmi smo se trije TVK (trenirani vztrajni krmarji, po Badjuri...) namenili v gostilno Pri klavnih nožih. Ob osmih smo bili na parkirišču prepričani, da smo prvi, pa sta dva že sestopala, no izkazalo se je da iz zimske sobe v Brazzi... Za predjed od pacheggia pri stop znaku je bila vegetarijanska špiža, roko na srce dobrih 20 minut. Potem pa lepo po al dente pristopni smučini, ki je jutranje sonce ni nič omehčalo, srenači so lepo grizli hrsk hrsk v hrustljavo trdo glazuro. Poskusi priklicati spretnosti kickkehre in posledično razgibavanje kolkov so bili še predsezonski. Na štartu je prijetno hladilo, v potacano (!) štartno hišico na odpokani (!!) vehti pa bohnedaj, razen če se komu ne mudi v Clappodiore in čez kakšnih sto let s šodrom v Pordenone. No, izpred štartne hišice je sledila poslastica po glazuri, tu in tam ozaljšani s kložico, vse smo lepo zripali, da se prepozna krmarje. Makaroni se niso razpustili v dopoldanskem soncu, al dente spust do gozdne meje je bil za štiri zvezdice, mogoče eno Michelinovo, tišasto smo sledeč načelu, da smučar raje slabo smuča kot dobro hodi, sicer forsirali do kamnitih barikad. Za desert pa so sledili še vege posladki. Kar znosni so v območju plitve dolinice, ki se vleče spod Cijanerjce. Tako smo TVK vsi zbranih lic in vedrega obraza prisostvovali kosilom v domačem krogu. Kot vedno #allwaysgoodtimes. Je pa res bil nekaj časa v igri tudi free business class upgrade na Faschaneureck, ampak aritmetika ur ni hotela. Bi si pa lahko ogledali včeraj reklamirane nove gvante (?)..... Pa kdaj drugič...
Zadnja sprememba: 08.12.2019 ob 20:47