Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Achtung: smučarska past!

Marijana & Marko

Bedaki (lepša beseda glede na vso zgodovino noče izpod tipkovnice) iz gorniškega učnega centra! Očitno jih nesreče, ki so sledile globoko vrezani trasi ratraka pred tremi leti nad postajo Vrtača, niso nič izučile. Takrat pred tremi leti nas je nekaj smučarjev v izjemno slabi svetlobi zaradi tega tudi boleče padlo, eden si je celo zlomil roko, sam sem moral nabaviti novo žolno ... Tokrat so mojstri do tal splužili zadnji ovinek na cesti do Zelenice, višina v primeru padca na trdo cesto bi bila tudi čez 3 m. Če bo kdo vzpon opravil drugje in smučal dol po Plazu nad Zelenico v res slabi svetlobi, naj se nad Zelenico drži desno! Zadeva je lahko tudi smrtno nevarna.

Popoldan naju je po nevihti pričakalo nekaj novega snega. Centralna je lepo popeglana in povsod krasno zalita, tako da sva po lepih prehodih pociljala kar naravnost navzgor na škrbino. Pri vzponu so naju v grapi morile cokle, pri spustu pa razvajale super razmere. Pod novim snegom je trša, a grifig podlaga. Sva pa precej razrila v smeri najine linije, saj je nov sneg pri smučanju plazil ...

"Ker se nama ni dalo 10 minut prebijati peš po smučišču, sva odsmučala desno po plazeh do parkirišča." Še se da pridričati do tal, a je bolje imeti ta stare smuči. ;)

  • Sitne cokle
  • Z grebena je bilo čez opast potrebno spustiti.
  • Po Kozorogovi je pridrvel konkreten plaz, na fotki je samo zamujeni ostanek.

Zadnja sprememba: 23.04.2021 ob 12:19

Povej naprej:

Poglej si še

Prisank po grebenski

Prisank po grebenski

Julijske Alpe | Prisojnik | Z vrha mimo Prednjega okna
Drejc Kokelj
Na zadnji strani Viševnika

Na zadnji strani Viševnika

Julijske Alpe | Viševnik | Severna grapa
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...