Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer

Naj fotografije 2019/2020

ActionMama

ANNAPURNA

Aquapark Wellness Bohinj

Bohinj ECO Hotel

Extreme Vital

Kibuba

ORBICO

Gostilna Pr'Birt

SIDARTA

Sunrose7

RAZGLASITEV IN PODELITEV

V tej sezoni smo izbor naj fotografij zaključili z marcem. Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad sta bila 10. junija v gostilni Pr'Birt. Hvala fotografom, žirantom in sponzorjem za sodelovanje!

Naj fotografije

 

Avtorji največ odličnih fotografij

 

Naj Snezak

  • Bojan Ambrozic

 

Povzetek sezone in predstavitev izbora naj fotografije ter nagrajencev:

NAGRADE

Naj fotografija sezone:

  1. nagrada: darilni bon za vikend paket v butičnem hotelu Sunrose 7, nahrbtnik Deuter Speed Lite 26, osebna tehtnica Laica
  2. nagrada: ekskluzivni wellness za 2 osebi v Bohinj ECO Hotelu, lopata BCA B1, sonda BCA Stealth 270, ožemalnik citrusov Braun
  3. nagrada: 2 vstopnici za savno in kopanje v Vodnem parku Bohinj, vodnik Najlepši smuki Koroške, likalnik Braun
  4. nagrada: torba Salomon, likalnik Braun, kratka majica Kibuba
  5. nagrada: torba Salomon, zemljevid Sidarta, kratka majica Kibuba

Dopisniki z največ dobrimi fotografijami v sezoni:

  1. nagrada: 2 vstopnici za kopanje v Vodnem parku Bohinj, osebna tehtnica Laica, vodnik Najlepši smuki Koroške
  2. nagrada: zemljevid Sidarta, reklamni dežnik Tokai, buf
  3. nagrada: zemljevid Sidarta, reklamni dežnik Tokai, buf

Naj Snežak:

  1. nagrada: 2 vstopnici za savno in kopanje v Vodnem parku Bohinj, vodnik Najlepši smuki Koroške, strižnik las/brade Wahl, reklamni dežnik Tokai

 

MAREC 2020

Marca je bilo objavljenih 592 fotografij, žirija je med njimi najbolje ocenila teh deset (razvrščene so kronološko).

FEBRUAR 2020

Februarja je žirija med 987 fotografijami izbrala sledečo deseterico (razvrščene so kronološko).

JANUAR 2020

Januarja je žirija med 924 fotografijami izbrala sledečo deseterico (razvrščene so kronološko).

NOVEMBER 2019 - DECEMBER 2019

Zgodnji začetek zime je prinesel veliko zanimivih objav o razmerah, ki so od oktobra do konca decembra 2019 vsebovale 1252 fotografij (brez fotografij članov žirije). Med njimi je žirija je izbrala naslednjih deset fotografij meseca, ki so razvrščene kronološko:

Pravila izbora

Na tekmovanju sodelujejo izključno fotografije, ki spremljajo objave na Snežaku v letošnji sezoni (od novembra 2019 do 3. maja 2020).

Fotografije članov žirije, njihovih partnerjev in predstavnikov sponzorjev ne pridejo v izbor.
Specifičnih kriterijev, kaj naj bi bila dobra fotografija, ni. Vsak član žirije jih vrednoti po svojih osebni estetski presoji.
Da si logistično olajšamo končni izbor, za vsak koledarski mesec izberemo 10 fotografij meseca, ki so v bistvu nominacije za končni izbor sezone.
O fotografijah člani žirije glasujejo po "evrovizijsko":
1. mesto – 12 točk
2. mesto – 10 točk
3. mesto – 8 točk
4. mesto – 7 točk
...
10. mesto – 1 točka

Deset fotografij, ki zberejo največ točk, postanejo fotografije meseca. Med teh 10 fotografij se lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika. Če je na 10. mestu več fotografij z istim število točk, se naprej uvrsti tista, ki je prejela več glasov članov žirije.

Ob koncu sezone se nabere 5 x 10 fotografij meseca. Z enakim točkovanjem kot prej (število točk, ki so jih zbrale v prejšnjih glasovanjih, ni pomembno) zožimo ta izbor v prvem koraku na 20 fotografij in v drugem koraku na 10 nominiranih fotografij. Veljata še dodatni omejitvi, da se med 20 fotografij lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika in med 10 fotografij največ 1 fotografija istega dopisnika. Tako dobimo končni vrstni red.

Dopisnike, ki so objavili 10 nominiranih fotografij, obvestimo o podelitvi in jih prosimo, da sporočijo ime avtorja fotografije (v kolikor niso oni sami). Prav tako se 10 nominiranih fotografij objavi v splošnem vabilu na podelitev nagrad.

Da bi nagradili dopisnike, ki bogatijo Snežaka tekom cele sezone s številnimi objavami in odličnimi fotografijami, nagradimo tudi 3 dopisnike z največ dobrimi fotografijami v sezoni. Med dopisniki, katerih fotografije se uvrstijo v ožji nabor za vsakokratne mesečne naj fotografije, na podlagi spodaj navedenih kriterijev ugotovimo 5 nominirancev; trije med njimi prejmejo nagrado.

Kot "dobra" fotografija se šteje fotografija, ki jo kot svoj predlog za mesečni izbor top10 izbere vsaj 1 žirant. Dopisnik je moral moral dobre fotografije objaviti vsaj v 3 različnih mesecih v sezoni.
Končno razvrstitev dopisnikov določimo z zmožkom: (število dobrih fotografij) x (skupna vsota ocen, prejetih za naj fotko meseca).

Nagradimo tudi najbolj rednega dopisnika sezone: Naj-Snežaka. Za to nagrado štejejo objave, objavljene vse do dne razglasitve rezultatov.

Nagrade prejmejo samo tisti, ki se podelitve udeležijo oziroma pravočasno imenujejo svojega namestnika. Če se avtor ali njegov zastopnik ne bo udeležil podelitve, se bodo nagrade zamaknile po lestvici navzdol.

Praktične nagrade bodo podeljene najboljšim 5 fotografijam, 3 avtorjem največ odličnih fotografij najbolj plodnemu piscu Snežaka v sezoni.

Žirijo za izbor sestavljajo Matej Ažman, Tine Čopič, Igor Jenčič, Marko Kern, Jaka Ortar, Janez Skok in Darja Zaplotnik.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...