Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer

Naj fotografije 2018/2019

ActionMama

Aquapark Wellness Bohinj

Bohinj ECO Hotel

RAZGLASITEV IN PODELITEV

Letošnji izbor naj fotografij je bil zaključen 29. 5. 2019 z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad na turnosmučarskem pikniku pri Podutiku. Hvala fotografom, žirantom in sponzorjem za sodelovanje!

Povzetek sezone in predstavitev izbora naj fotografije ter nagrajencev:

Nagrade

1. nagrada: Vezi Marker Tour F10 + 2 celodnevni karti za Vodni park Bohinj
2. nagrada: vikend paket za 2 osebi v Bohinj ECO Hotel
3. nagrada: BCA cepin-lopata SHA XE + 2 celodnevni karti za Vodni park Bohinj
4. nagrada: kapa s šiltom + kratka majica
5. nagrada: kapa s šiltom + kratka majica

APRIL 2019

Aprila je bilo objavljenih 505 fotografij.

MAREC 2019

Marca je bilo objavljenih 780 fotografij.

FEBRUAR 2019

Februarja je bilo objavljenih 1073 fotografij.

NOVEMBER 2018 - JANUAR 2019

Od 499 fotografij iz objav o razmerah od novembra do konca januarja smo izbrali 10 fotografij, ki bodo vključene v končni izbor naj fotografij ob koncu sezone.

Pravila izbora

Na tekmovanju sodelujejo izključno fotografije, ki spremljajo objave na Snežaku v letošnji sezoni (od novembra 2018 do 28. aprila 2019).

Fotografije članov žirije, njihovih partnerjev in predstavnikov sponzorjev ne pridejo v izbor.
Specifičnih kriterijev, kaj naj bi bila dobra fotografija, ni. Vsak član žirije jih vrednoti po svojih osebni estetski presoji.
Da si logistično olajšamo končni izbor, za vsak koledarski mesec izberemo 10 fotografij meseca, ki so v bistvu nominacije za končni izbor sezone.
O fotografijah člani žirije glasujejo po "evrovizijsko":
1. mesto – 12 točk
2. mesto – 10 točk
3. mesto – 8 točk
4. mesto – 7 točk
...
10. mesto – 1 točka

Deset fotografij, ki zberejo največ točk, postanejo fotografije meseca. Med teh 10 fotografij se lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika. Če je na 10. mestu več fotografij z istim število točk, se naprej uvrsti tista, ki je prejela več glasov članov žirije.

Ob koncu sezone se nabere 4 x 10 fotografij meseca. Z enakim točkovanjem kot prej (število točk, ki so jih zbrale v prejšnjih glasovanjih, ni pomembno) zožimo ta izbor v prvem koraku na 20 fotografij in v drugem koraku na 10 nominiranih fotografij. Veljata še dodatni omejitvi, da se med 20 fotografij lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika in med 10 fotografij največ 1 fotografija istega dopisnika. Tako dobimo končni vrstni red.

Dopisnike, ki so objavili 10 nominiranih fotografij, obvestimo o podelitvi in jih prosimo, da sporočijo ime avtorja fotografije (v kolikor niso oni sami). Prav tako se 10 nominiranih fotografij objavi v splošnem vabilu na podelitev nagrad.

Nagrade prejmejo samo tisti, ki se podelitve udeležijo oziroma pravočasno imenujejo svojega namestnika. Če se avtor ali njegov zastopnik ne bo udeležil podelitve, se bodo nagrade zamaknile po lestvici navzdol.

Praktične nagrade bodo podeljene najboljšim 5 fotografijam in nagrajene fotografije bodo javno objavljene na Snežaku.

Žirijo za izbor sestavljajo Matej Ažman, Tine Čopič, Igor Jenčič, Marko Kern, Jaka Ortar, Janez Skok in Darja Zaplotnik.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...