Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zgornja Špranja

Primož Blaha

Danes je bil čudovit dan v Zajzeri. Včeraj je javil Tomaž, da so tam dobre razmere in da so nam zgazili, tako da sva šla z Maretom pogledat. Res sva bila tam bolj malo na soncu, ampak bogato zasnežena dolina, obdana s sijočimi vršaci se je ta dan kazala v najlepši luči. Povrhu pa je ponujala še odlično smuko.
Za jutranje ogrevanje sva zastavila poskočen korak po tekaški stezi in brez daljših postankov nadaljevala skozi gozd in skozi kanjon, nad katerim se odpre krnica Zgornja Špranja. Strmina narašča in kmalu sva se znašla na vstopu v žleb pod Škrbino Prednje špranje.
Dva sta tik pred nama odsmučala, midva pa sva zgazila še dva okljuka višje, nato pa odnehala. Krnica je dobro skrita, zato veter v zadnjih dneh ni naredil škode, v žlebu pa so bile razmere bolj mešane (večinoma suh sneg, vmes tudi trdo in kakšna kloža) in rajši nisva tvegala naprej. Malo za nama sta prišla še dva Avstrijca, ki sta nadaljevala še višje, ampak ju nisva čakala, da bi videla, če sta šla vse do škrbine.
Smuka po enakomernih pobočjih krnice je bila enkratna, sneg je še suh, zaloge celca so izdatne. V kanjonu je stara podlaga razrita, spodaj v gozdu še pršič, za finale pa še nekaj teka po progi do avta. Cesta je lepo splužena do zgornjega parkirišča.

Več informacij

https://primozblaha.blog/2018/02/28/zgornja-spranja-28-2-2018/

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Dve muhi - prva muha

Dve muhi - prva muha

Julijske Alpe | Pod Kriško steno
Matej Špeh GRS
Mraziščarji na Lepi Komni

Mraziščarji na Lepi Komni

Julijske Alpe | Komna
Blaž Šter

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...