Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

zamorček nad Twengom in Zederhausom

Janez Javoršek GRS

Včerajšnja tura z Mitjo na Schwarzeck, goro v grebenu med Weißeneck-om in Hochfeind-om nad dolino Lantschfeld je pustila takšne vtise, da sva zvečer z Milojko (pametno je na turi oblegala spodnje planine) zelo dolgo obsedela v Novoletno okrašeni Kranjski gori. Nič več se mi ni dalo!
Schwarzeck ima dobro zasneženo izhodišče v Tweng-u (trd sneg), gozdna cesta ima nekaj cm pršiča, višje pod vršnim delom hriba je ves pršič odpihnilo, zato je večinoma trd suh sneg, ki je zelo lepo smučljiv. Zgoraj sva imela kljub slabemu vremenu toliko dobre vidljivosti, da sva naštudirala lepo traso smučanja. Tudi pri smučanju navzdol je potrebno večkrat s smučmi na nogah "odštanfati" iz raznih dolinic, v taki snežni podlagi je naporno - a se da, v veliki količini novozapadlega snega, si pa to ne predstavljam in tudi ne želim!
Tura tudi med Avstrijci zaradi tega, dolžine, ne izrazitih flank ni popularna, zato je srečanje s Slovenci še bolj presenetilo, ali pa tudi ne, saj je "capo di banda" - lokalec.
Mitja je z Juretom že bil na tej turi, nad planino in jezerom sva včeraj ubrala drugačno traso, ki je vsaj za smučanje bolj priporočljiva, zanimiva in raznovrstna. Za konec je potrebno spodaj pod planino še enkrat opraviti slab km dolg vzpon, ki dokončno uniči voljo, ki je še ostala. Za december tura s takšno višinsko razliko in dolžino ni mačji kašelj za nas.....rojene v prejšnjem stoletju!

  • šus
  • kremenčkovi
  • greben proti vrhu
  • vztrajna in trmasta
  • pršičast gozd

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipML4eN2T1bmTnyWYAYWhlAEA6r-ydvP422Hvu7txyIyJVYSY40sJYUfZ2w4E3qnSA?key=VUFWQ0JGRUplOEdTaE1TQW1QNWdneWEzdVdEejdR

Zadnja sprememba: 30.12.2018 ob 15:37

Povej naprej:

Poglej si še

Bombastičen naslov

Bombastičen naslov

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Schilchegg
Miro Podgoršek
Raziskovalna

Raziskovalna

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Kleiner Bärenstaffl
Domen Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...