Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Valentingletscherlauf, ledenika ni več, tekma še..

Janez Javoršek GRS

Včeraj je na senčni strani najvišje gore Karnijskih Alp (Alpi Carniche) - Hohe Warte potekala že 49-ta tekma turnih smučarjev. Ljubljanska zasedba s člani GRS-ja je bila številna (10), temu primerno je bilo tudi prešerno razpoloženje čez celotni dan.
Nekateri smo v iskanju novozapadlega snega odšli proti vrhu Rauchkofel, ali na njegov zahodni nekaj metrov nižji vrh. Še pod sedlom Valentin Torl so ogromne plazovine snega, navzgor in navzdol ovirajo prehod. V kratkem žlebu nad sedlom smo vsi odpeli smuči in pristop opravili brez smuči na nogah, navzdol pri smučanju ni nobenih težav. Z mojstranško trojko sem smučal z zahodnega vrha, najprej po trdi - lepo smučljivi podlagi čez strm začetek, nižje smo lovili pobočje kjer je bilo pršiča čimveč. Na trenutke ga je bilo premalo in se je z smučmi prišlo do trde spodnje podlaga.
Organizacijski kiks je štart še bolj zamaknil (za nas zadnje tri), tako, da je bila smučarija sredi dneva premehka. Snega je nad zgornjo planino Valentin Alm (1540m) še veliko.
Zaključek pri koči na spodnji planini Valentin Alm je tradicionalno veseljaški. S svojo 49 zaporedno (na vseh tekmah) udeležbo je bil izpostavljen tudi mojstranški Janez Brojan.

Zaradi vetroloma pred meseci je veliko gorskih cest in poti v tem delu Karnijcev in Zilske doline zaprtih. Pametno se je o tem prej pozanimati, področje okrog planin v tem delu je vidno upostošeno.

  • veliko ljudi na vrhu, veliko dobre volje....in veliko neumnosti.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipMS9gejhJd97efoZXMnFKCo08kg9BEjQ9w3uInCRdPLUuyE0k_fNHp0y2Mzp7504g?key=M29ad1RFUTgtM2xMbVpJc2U3SEw2TC1ZMWhIbk93

Zadnja sprememba: 28.04.2019 ob 16:09

Povej naprej:

Poglej si še

Belo govno

Belo govno

Julijske Alpe | Pod Vršiči
Marijana & Marko
Zlomljeni april

Zlomljeni april

Kučke planine (Žijovo) | Maja Berizhdolit
Kučke planine (Žijovo) | Maja Mridzit
Prokletije | Maja Vajushës
Prokletije | Sjeverni vrh
Prokletije | Maja e Madhe
Silvo Rožman

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...