Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

V tretje NE gre rado!

Janez Javoršek GRS

Danes smo "napadli" Hochalmspitze (zame bi bilo tretjič to sezono) iz smeri jeza Kölnbrein, a vreme ni hotelo sodelovati, zato smo nekaj višincev pod škrbino Preiml pravočasno odnehali.
Vetrovi južnih smeri so na najvišje vrhove skupine Ankogel nagnali smrdečo gosto meglo in skorajda neverjetno vlago. Na višini 2900 metrov je na smuči na katerih je bilo centimeter snega v nekaj minutah zalila voda, kože so nam ob štirikratnem natikanju že na glas vpile, da imajo dovolj te mokrote...., zanimivo dogajanje samo zaradi južnega vetra.
Nad jezom sta bila v "naši" smeri za nami le dva, ki pa sta se "zgubila" v megli in smo spodaj videli le njihove smučarske sledi.
Smučanje zgoraj le tipanje in vožnja prečk v "koloni" (da smo ostali skupaj), pod sedlom boljša vidljivost in lepa smučarija po cm novozapadlemu snegu na trdi podlagi pod katero pa je še vse mehko in nepredelano. Snega je še veliko....in še pada!
Tura tudi ob lepem vremenu ni noben lepotni presežek (štirikratno natikanje kož), bolj je potovanje - iz jeza proti Kraljici. Preveč je prečenj in netekočega smučanja. Z nama (Igor) sta bila še dva "mladca", ki pa sta vse te muke zelo dobro prenesla....

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOi25u0vWs0CX8lebj4o7K3tCfo3vnE3g_01V4g01yzQyjxAU2m4W1U5Ds0BV6fkg?key=SXVZUS1oMmhFcmZyMklvT0hETTU5aHh2WllGYmln

Zadnja sprememba: 18.05.2019 ob 22:13

Povej naprej:

Poglej si še

Med vriščem in truščem lokalcev

Med vriščem in truščem lokalcev

Julijske Alpe | Montaž, Vrh Strmali
Marijana & Marko
Giro - Uršič, Škrbina v Pečeh, Okno

Giro - Uršič, Škrbina v Pečeh, Okno

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno
Jakob Kovač

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...