Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

V nasprotno smer od navala

Peter Pehani

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.100 m

Ob 8:30 se je na parkirišču Na Žlebeh trlo ljudi. Kakih 1000 jih je krenilo na levo, senčno stran (peš ob smučišču, do 8:30) ali z gondolo (glej še opis od Podhriba). Najina družinska naveza in še kakih 50 pa na desno, sončno stran.

Cesta je pokrita. Planota pod Montažem kar ledena (zaradi dežja). Sama flanka do Škrbine pa je pravzaprav zelo fina za hodit; brez srenačev je udobno vse, razen zadnjih 20 v.m. Lepota sveže zafrajhanih hribov je nepopisna!

Za smučati je bilo, na kratko, ne prav dobro. Pač, malo mešano, kot je pozimi mnogokrat. Dva naključna sotrpina sta mojstrsko odpeljala, ostali smo se pa bolj ali manj lomili (Skratka, očitno ni problem v opremi, niti ni problem v snegu; nekaj rezerve je še v znanju :-)

Zgoraj v senci je morda za 4*, potem pa nekako od 1* do 3* (največ mehke klože, tudi nekaj trše, pa kak skorjica od dežja; nad planino precej hrustljavo zatrdelih zaplat od dežja, med gozdom in po cesti mehko). Cesta je prevozna, razen zadnjega ovinka (prestop) ter zadnjih 200 dolž. m. (premalo)

Kaj dobiš na senčni (Kaninski) strani: hojo v kolonah, senco 75% ture, bolj urbano sceno, krasen powder za peljati. Kaj dobiš na sočni (Montaževi) strani: relativno samoto, sonce, precej bolj hribovsko turo, precej slabe oz raznolike razmere za smučati. Če ti smučanje predstavlja bistveni del turne smuke, vsekakor v senco. Za ostale pa ... ;-P

  • Na Montaževi planoti, ko ser odpre
  • Pogled v smeri navala tam čez dolino
  • V zgornjem delu ture
  • Začilen lulček v Škrbini
  • Zafrajhano
  • Na mladih svet stoji
  • Hrustljavo na planini

Zadnja sprememba: 11.01.2025 ob 20:21

Povej naprej:

Poglej si še

“VRHUNSKO” v POLN PRŠIČ

“VRHUNSKO” v POLN PRŠIČ

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Sichelwand
Rafko kavčič
Končno za petko

Končno za petko

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Liebeseck | klasika
Barbara Dekleva Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...