Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

V Avstriji ni zmanjkalo snega!

Marijana & Marko
Nizke Ture (AT) | Weißeck (2711m) | vzpon: In der Hölle, spust: Ödenkar

Sva že parkirala na južni strani Visokih Tur pod Sternspitze, a je bilo od daleč videti, da je celotno vršno pobočje povsem spihano (z zanimanjem čakava na poročilo Slovencev, ki so zagrizli v pobočja nad Sv. Petrom). Nadaljevala sva z vožnjo skozi prvi turski tunel in parkirala v Waldu, kjer je bilo pred deveto že skoraj 100 avtomobilov.

Ker nama množično zadevanje s pršičem na Šopfingu ni dišalo, sva takoj odvila proti jugu, kjer naju je v konkretnem pršiču (zgoraj v krnici celo bolj 40 kot 30 cm) razveselila udobna špura skozi slikovit "Pekel" na vrh Felskarspitze ter naprej na Weisseck (najlepša hvala garaču). Vsi sobotni pristopniki Weissecka (glede na sledi nas je z vrha smučalo kakšnih 8 komadov) smo z vrha odvijugali skozi krnico Oden; velika večina turašev pa je zaključila na Felskarspitze in skozi Pekel odsmučala nazaj v dolino.

Smuka skozi Odenkar in vse do jezera je bila res krasno pršičasta, le na vseh vmesnih robovih/prelomnicah je bilo za kratko spihano do pomrznjene podlage. Po cesti do avta ni bilo posebne muke. Lepa krožna tura, tereni za smučanje so široki.

Vreme boljše od napovedanega, večinoma je skozi tanke koprene sijalo sonce. Veter je bil močnejši samo na vršni glavi Weissecka, kjer so bile tudi snežne razmere malo bolj sumljive. Pri vzponu so v Pekel z JV stene Weissecka nekajkrat prileteli manjši pršni plazovi.

  • Lovska koča na vstopu v
  • V Peklu
  • Felskarspitze - desno Weisseck
  • Krnica Oden

Zadnja sprememba: 02.03.2020 ob 10:55

Povej naprej:

Poglej si še

POLIKAN OZEBNIK IN RAZNO V WOAM TAMAR

POLIKAN OZEBNIK IN RAZNO V WOAM TAMAR

Julijske Alpe | Jalovčev ozebnik (2370m)
Peter Pehani
Pršičarjenje okrog Mittereckalma

Pršičarjenje okrog Mittereckalma

Nizke Ture (AT) | Sichelwand
Mana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...