Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Špik

Primoz Vrhovnik

Peš po asfaltu ni najlepši začetek za turo, do snega kjer lahko zvezno nadaljuješ po snegu proti višjeležečim ciljem je cca 2,5 km. Do vznožja stene preko poljan sneg hitro kopni, vendar ga je še dovolj za ta čas in ni potrebna iznajdljivost za iskanje direktne linije za dostop pod ostenje.
Snega je bilo še dovolj tudi v spodnjem delu smeri( na spodnjem hrbtu smeri)) in prehodi zvezni vendar na nekaj mestih ozki in pod snegom votli. Pri vzponu je skorja na povšju mojo težo držala mogoče vsak 25 korak, drugače je bilo ultralahkemu Kristjanu iz Tolmezza v šprinterski opremi, ki se mu je pogreznilo mogoče vsak 25 korak. Sem mu kar malo zavidal ves čas vzpona.
Smučanje z vrha ob 10.30 je bilo uživaško, sneg je bil mehak vendar ne gnil, kar je omogočalo dokaj hitro smučanje . V spodnjem delu smeri( preko spodnjega hrbta) je bil sneg gnil vendar je bilo kljub temu prijetno, prehodom v spodnjem delu so šteti dnevi, v kolikor zaviješ v spodnji tretjini levo(v smeri smučanja) na široko pobočje je snega še veliko in bo smer po moji oceni aktualna še nekaj časa.
Na spodnjih poljanah vse do kamor se prismuča je "cukalo". Peš po suhem do avta sem porabil 30 min, kjer sem ujel Kristjana ,ki me je prijazno povabil na "italjančka". Bellissima!

Zadnja sprememba: 03.12.2019 ob 23:38

Povej naprej:

Poglej si še

Za konec še poskus v Slovenski

Za konec še poskus v Slovenski

Julijske Alpe | Triglav, severna stena | Slovenska smer
Matej Mejovšek
1000 višinskih metrov smučanja v Logarsko dolino

1000 višinskih metrov smučanja v Logarsko dolino

Kamniško-Savinjske Alpe | Kotliči
Matej Špeh GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...