Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

smučarsko povprečna/raziskovalno vrhunska - tura

Janez Javoršek GRS

Informacije o novozapadlem snegu v Visokih turah, različne napovedi časovnega poteka vremenske fronte, vse to in še vedno vtisi iz ture na Seemanns Scharte so pripomogli k ležernemu načrtu včerajšnje ture. Ko pa sva z Mitjo skupni interes našla v odmaknjeni dolini Zirknitz sva kot vedno "prezvečila" potek ture in se z Milojko odpravila proti Visokim Turam. Izhodišče je še zimsko precej zasneženo in zaradi otoplitve v preteklih dneh (tednih) ledeno.
Cilj velja z vrha za nesmučljivega in v vršnem delu tudi po "normalki" za zelo zahtevnega. Večina odsmuča po strmem snežišču iz zahodnega sedla.
Pri hoji navzgor se nama je zdela rampa v desnem delu kljub precejšnji strmini smučljiva, bolj naju je zaposlil pristop v mehkem snegu.
Smučanje po rampi previdno, a suvereno, nižje ko pa bi lahko "letelo", nama je slaba vidljivost onemogočala sproščeno vijuganje, k temu je pripomogla tudi vseh sort snežna podlaga. Malo pod tremi jurji zahodne strani še vedno niso povsem predelane.
Tura nama je dala veliko odgovorov, tako je neznank glede področja vse manj.....če bo zdravje, jo zih še obiščemo!

  • izhod podzemnega vlaka za smučišče na ledeniku Moelltal
(temna lisa v centru slike)

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipM_RhM45dVElFtMQFRPu5P0kpfzWSSMwMaT1fA6TmsfjlieE7FMYCQsPoSe1NoHwA?key=UXp5Q0NQaWlJRWNuaC1FRkNsY2RfT1VwNFdrUDN3

Zadnja sprememba: 11.03.2019 ob 21:33

Povej naprej:

Poglej si še

Bombastičen naslov

Bombastičen naslov

Julijske Alpe | Veliki Draški vrh
Miro Podgoršek
Alive and kicking

Alive and kicking

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Grosse Kesselspitze
Aleš Rotar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...