Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Nasmeh soncu in smučanju iz avstrijske Kredarice

Janez Javoršek GRS
Visoke Ture (AT) | Sonnblick | Heiligenblut - Kleinfleisstal

Sobotni memorial in TS tekma na Jezerskem je še enkrat več navdušila. Naporen dolgi krog je seveda utrudil, a včeraj, ko je bilo treba vstati in se odpeljati proti Heiligenblutu, potem nekaj višje na ostrem ovinku desno proti kmetiji Pfeifer - je utrujenost za nekaj ur minila.
Dogovor z Rokom je veljal, parkirali so nekaj minut pred nami, a na tako dolgi turi se zgodi marsikaj in s tem si nismo belili glave.
Včerajšnji ekipi, ki je sposobna tritisočake zgaziti podolgem in počez, se je priključil "gorski tekač", kateremu moč in energija sicer šprica iz vseh lukenj, a tura sredi koledarske zime na Sonnblick ni prostor za učenje osnov turnega smučanja in gibanja v ledeniškem svetu visokih gora!
Vsi smo nekoč začenjali, eni s petimi leti na hribu pod domačo hišo, eni na Mrežcah, eni na Zelenici.....
Potrebni so kilometri lahkih terenov, da po neštetih izkušnjah na smučeh tako zahtevna tura, kot je tura iz Heiligenbluta na Sonnblick pokaže vse čare in lepote turnega smučanja. Razlika med željami in sposobnostim ne sme biti nikoli prevelika! Suverenost na tako zahtevni turi ni samoumevna in ni položena v zibelko.

Včeraj smo bili na Sonnblicku samo mi, sedem Slovencev. V lepih razmerah, nam je vreme zelo dobro služilo, ob smučanju nam je sonce olajšalo vidljivost, na vrhu sta veter in mraz poskrbela, da nismo paradirali....a na teh višinah nismo pričakovali portoroške plaže.
Tura je zelo dolga in naporna, zadovoljni kot radio smo popadali v avtomobila in kot se šika analizo naredili v Kr. Gori.

  • Bojan, Aida, Rok, Petra, Anže in jaz
  • Na Jezerskem je takole.....če naporno tekmuješ

Več informacij

https://photos.app.goo.gl/8KctpFKB5Bdib6Cx7

Zadnja sprememba: 03.12.2019 ob 23:44

Povej naprej:

Poglej si še

Turna smuka za ljubitelje odprte koče

Turna smuka za ljubitelje odprte koče

Julijske predalpe | Porezen | iz Davče
Miha Debevc
Lepenatka iz Mačkinega kota

Lepenatka iz Mačkinega kota

Kamniško-Savinjske Alpe | Lepenatka
Matej Špeh GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...