Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

še en lokalni dinozaver

Janez Javoršek GRS

Z Mitjem sva danes brez dobrih (kakršnih-koli) informacij smučala z obema nepoznanega hriba nad vasjo Malta v isto imenovani dolini pri starodavnem mestu Gmünd. Tura je z vidika , kdaj se je lotiti zelo vprašljiva, saj je izhodišče le na 840m n.m.. To pomeni da "spomladanska" smuka, ko so zgoraj dobre razmere odpade, saj dolga cesta proti planini in obema kočama Tandl hitro odkopni in turo naredi skorajda nepojmljivo dolgo. Spodaj sva od avta šla 200 metrov po skorajda ravni, v gozdu povsem skriti cesti (se je ne vidi iz glavne ceste) peš, nato vse do pod sedla na smučeh. Višje z derezami in skrajno previdno zaradi napihanega snega in strmega s prostorom omejenega grebena proti vrhu. Zima je očitno (vsaj za nekaj dni) pokazala, da se še ne namerava posloviti. Zgoraj je bilo vetrovno in mrzlo. Kljub ne prav ekstremni višini (2633m) je vrh odličen razglednik, saj stoji sredi področja ki ima na vseh straneh znane in markantne gore.
Informacij za to turo je malo, predvsem najpomembnejše koliko je snega na izhodišču in kako varno je pod sedlom in na grebenu proti vrhu. Naklon pristopa na sedlo in težavnost grebena proti vrhu naju je presenetil, zato se o tej turi ne more govoriti kot o klasičnem turnem smuku! Tura je zaradi težavnosti zelo resna, zelo resna je pa sama po sebi tudi razdalja in višinska razlika.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipMGa72hthHg1o09KH36v6FsmiGk3HPDLqUgemhr4Ie-_MXS9ioeNk4bUSA1kNeezA?key=TG9oODMxazhmMENfTUVFMWMyelNVVWtRQ0tVZnd3

Zadnja sprememba: 23.02.2019 ob 22:56

Povej naprej:

Poglej si še

Triangel

Triangel

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Mišo Jenčič
Od avta pristopna smučina, do avta spustna smučina

Od avta pristopna smučina, do avta spustna smučina

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...