Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Romaten Spitze

Miha 'Mifi' Habjan

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.300 m

Iz izhodišča smo štartali ob 9ih. Spodnja rampa je bila zaprta tako, da nas je čakalo še slabih 400nmv in cca 1 uro po cesti, ki je bila delno splužena. Podlaga je bila dobra tako, da se je dalo spustiti s smučmi vse do avta. Od gozdne meje pa do nekje 2400nmv je bilo veliko napihanega. Iz snežne podlage so gledale zaplate trdega, poledenelega snega. Višje gor pa so bile razmere veliko boljše.
Ko smo se približevali vrhu (zadnjih 300 višincev) smo opazili, da vsi domačini smučajo po več ali manj isti liniji, brez odstopanj in avanturističnih variant. 26. 12 je zapadlo ~30cm frišnega.
Tik pod vrhom se je eden od smučarjev okrog 12ih spustil direktno po malo bolj strmi flanki kjer je nesprijeta snežna podlaga počila v trikotni obliki. Dogodka nismo videli, je bilo pa iz plazu in smučin jasno videti potek dogodkov (video). Smučar je iz plazu odsmučal vstran tako, da se je situacija srečno končala brez poškodb.
Sama smučarija je bila fantastična, kljub sfurani "progi". Na zgornjem delu ceste se je mogoče pozabavati po hosti, čeprav ne preveč drzno, ker so na mestih visoke skale.

Zadnja sprememba: 27.12.2019 ob 10:20

Povej naprej:

Poglej si še

Nekaj je na tem, da si prvi

Nekaj je na tem, da si prvi

Visoke Ture (AT) | Stanziwurten
Maša in Tomaž
Pomladna klasika v decembru

Pomladna klasika v decembru

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...