Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Rogers pass (Kanada 2 del)

Barbara Dekleva Jenčič

Trees triangle in Balu pass

V torek je bila super vremenska napoved, kar za Crazy Canucks (kot rečeno CC) pomeni, da naj bi snežilo. Najin prvotni cilj je bila Illecillewaet valley iz Rogers passa, kjer je kar nekaj turnih smukov, ki pa zahtevajo dobro vidljivost, saj je orientacija zahtevna. Ko sva, v super vremenskih razmerah (= sneženje) prišla do izhodišča, sva žal ugotovila, da so štirje CC, ki so bili pred nama, zavili v Asulkan valley, kjer sva že bila dan prej. Svežih sledi v Illecillewaet valley pa ni bilo. Tako sva tudi midva raje ponovno zavila v Asulkan valley. Ko sva bila mimo Mouse trap - področje, kjer je menda velika nevarnost plazu, sva zavila v nasprotno smer kot prejšnji dan, in sicer proti Trees triangle. Kot že ime pove, poteka tura skozi smrekov gozd, primerno strm in ga opisi priporočajo za dni, ko je vidljivost slabša in je precej snega. Vzpela sva se mimo CC, ki je v varnem zavetju gozda počival v svojem šotorčku in na vrhu Trees triangle zaključila vzpon. Ker je bilo že precej pozno, sva hitro odvijugala po strmini med smrekami in pazila na Tree Wail - padec v večmetrsko luknjo pod smreko, ki je poleg plazov največja nevarnost na turnih smukih v Kanadi. Pršič je bil malo manj puhast kot prejšnje dni, predvsem pa ga je bilo skoraj preveč, kljub temu spet uživaška, a malce bolj naporna smučarija.

Danes sva štartala na izhodišču Rogers pass za Conaught Creek valley. Tudi tu je možnosti tur veliko, jaz sem navijala za Grizzly shoulder (strma smrekova varianta) kamor pa žal ni bila potegnjena gaz, tudi ranger nama jo je odsvetoval, tako sva se odpravila na klasiko - Balu pass. Tura poteka po dolini, precej izpostavljeni plazovom iz leve in desne. Vremenska je bila ponovno super (=sneženje), na srečo je bilo tudi dovolj mraz, da je bil pršič do kolen vrhunski. Zgornja strmina je bila odlična, potem pa šus po dolini in kot bi mignil sva bila pri avtu.

Raziskala sva eno res zelo majhno področje na Rogers passu, tur iz več dolin je veliko, tudi kuloarjev z zvenečimi imeni dovolj (eden najbolj znamenitih je "Forever young"....), v teh razmerah niso imeli obiska. Gotovo pa se je vredno še kdaj vrniti v te konce.

LP vsem, Barbara

  • CC počiva pod Trees triangle
  • začetek spusta
  • pršič
  • CC turna moda
  • proti Balu passu

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Klasika

Klasika

Kamniško-Savinjske Alpe | Storžič | Kramarjeva s Črnim grabnom
Primoz Vrhovnik
BTC city

BTC city

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Osrednja grapa
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...