Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Presneti “pinky toe” in vikend za aklimatizacijo

Barbara Dekleva Jenčič

Ta vikend sva imela v planu malo aklimatizacije, nekje okoli tritisoč. Problem je nastopil, ko sem si prejšnji teden zlomila mezinec na nogi, mobilizacija za 3-4 tedne…po tednu dni kolesarjenja ugotovim, da je hoja brez bolečin, da gre noga bp v in iz pancarja in zdravnikov nasvet - vse lahko do bolečin….pri pojmu “vse” nismo šli v detajle...torej je bila odločitev jasna, da greva.

Da pa ne bi pretiravala, sva se odločila za Rudolfshütte (2315 m) in kjer je v okolici kar nekaj tritisočakov, ki so dosegljivi na smučeh. Rahla frka z rezervacijo v koči je imela za posledico, da sva namesto ene nočitve - koča je bila menda polno zasedena - dobila dve, kar sva izvedela šele, ko sva bila že zgoraj in tik za tem, ko so naju v mraku petkovega večera že skoraj poslali odsmučat v dolino. Ker je bila tudi v nedeljo do cca dveh ok napoved, sva se odločila, da pač ostaneva cel vikend.

Skratka - prvi dan Stubacher Sonnblick - zgornja rahlo izpostavljena strmina trda (malce pa me je skrbela smučarija po trdem z zlomljenim prstom…), no bilo je grifig in prst ok, zato potem na polno po rahlo kompaktnem pršičastem ledeniku. Nižje je sneg brez kakšnih skorjastih grdobij prešel v super čoftico. Skratka skoraj za petko.

Danes pa proti ski depoju Granatspitz, 100 višincev prej obrneva, saj se par ur pred napovedjo navlečejo oblaki in meglice. Po ledeniku malce slabše - še rahlo bolj kompakten pršič kot včeraj….spodaj pa spet superca po čoftici, proga pa super - pomladno mehka, brez kucljev, saj po njej smučajo takorekoč le vračajoči se turerji. Je pa bil verjetno tole zadnji vikend, da se je dalo po njej prismučati to avta.

Super aklimatizacijski vikend sva preživela, kjub presnetemu “pinky toe”, ki pa, kot sem ugotovila, pri smučariji ne igra bistvene vloge…

Lp vsem, Barbara

  • desno Granatspitz, na levi se zadaj kaže Grossglockner
  • v nedeljo so se malo pod poldnevom začeli nabirati oblaki
  • ob Zelenem jezeru, kjer je srednja postaja kabinske žičnice

Zadnja sprememba: 19.03.2023 ob 18:47

Povej naprej:

Poglej si še

Promenada

Promenada

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | z Vršiča čez Vratca
Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Čez Grebenec in Vratca
Domen Zupan
Z Luže na Bistriško špico

Z Luže na Bistriško špico

Karavanke | Peca, Bistriška špica | Normalka (na planino Luža)
Jože Rovan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...