Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Preko blata do zvezd

Aleš Rotar

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Na sternspitze se gre od avta na smuckah in se do avta pripelje, ce se ga pusti spodaj na parkiriscu v st petru. Je pa res, da sta vzpon in spust po stometrski ciljni strmini le past za naivne ali pretirano zagnane... takoj pri kapelci je povsem jasno, da bo pot tokrat med zvezde sla preko blata. Ostalo so lepo popisali Kamnicani in ni kaj dosti odvzeti ali dodati. Vseeno stiri tehnicne opazke:
- vzpon na dilcah je mozen po lepo zasnezeni cesti prek dvatisocaka Stampaspitze, tam, kjer je npr na suunto movescountu kar debela sled predhodnikov. To smo vsi vceraj spregledali. Dol grede pa bognedaj povsem dol v globel! Ampka sneg krepko odtehta blato.
- Glede na danes, v nedeljo, videno v Faschauni, je posebej za Poisnig verjetno letos boljsi vzpon iz Malte preka Stubecka ali sedla severno od njega. Samoza mocne punce in fante, prave Trenirane Vztrajne Krmarje.
- Vsekakor velja v Avstriji brati opozorila sicer zelo prijaznih drvarjev, res je pisalo, da bodo sekali od 7 do 11h. Ordnenga se nekaj velja! Sta pa kljub krsiteljem ustavila giljotino s hlodom in nas spustila cez kamion, dobesedno.
- K opisu razmer ni kaj dodati, res spica, novozapadli in napihani sneg se je odlicno sprijel s podlago, ki bi sicer bila grdo ledena. Pri spustu smo do 2200 mi imeli kaksno uro pred kamncani se dokaj suh sneg, spodaj pa vedno bolj stenstan nevemokaj. Brez pripomb.
- Vseeno pa bi dodali pol snezinke za kvaliteto smucanja. Dolgoletne studije oberkrajnerjev so pokazale, da je obcutek kakovosti smucanja vsekakor vecji, ce krmar ob tem privoscljivo opazuje tiste, ki se rinejo gor v potu svojega obraza. Hvala, skoda, ker nismo videli, da vas je toliko in smo se naslajali samo ob prvih stirih dirkacih. Hvala, pa brez zamere;), hec mora bit.

Se ga bomo biksali, saj je tudi tak dan #allwaysgoodtimes.

  • Čudovito zavajajoč štart in lepa ciljna strmina.
  • Poisnik na veji, Sternspitze v roki.
  • Za velikonočni smuk  je kar malo pripekalo, za kratke rokave.

Zadnja sprememba: 02.02.2020 ob 22:05

Povej naprej:

Poglej si še

First minute...

First minute...

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Faschaunereck
Aleš Rotar
Odisejada nad Gmündom

Odisejada nad Gmündom

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Reitereck
Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Glockwandscharte
Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Poisnig | JZ rampa
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...