Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Predpremiera

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.650 m

Včeraj smo se s prelaza Obertauern zagnali proti Gamsspitzu, na severna pobočja še neurejenega smučišča. Na 2340 metrov visoki vrh nismo prišli. Nižje smo v slabi zasneženosti in vidljivosti zaključili vzpon. V zgornji polovici je bilo nekaj cm novega snega, ravno za blaženje in mehkobnost smučanja. Snega ni veliko, nismo pa prav konkretno " nabasali" na nobeno "mino". Smuka zgoraj zaradi vidljivosti slaba, nižje pa vse boljša.
Na severnih straneh prelaza je za podlago ob pričakovanih padavinah (nekaj že danes, jutri bolj obilne) že poskrbljeno, je pa zasneženost južnih pobočij nikakršna. Gmeineck je poprhan nekaj deset zgornjih metrov, podobno je s Prebrom. Izhodišče in parkirišče (1383m) za Große Kesselspitze pod prelazom Obertauern je suho kot poper. Stubeck, Faschaunereck, Sternspitze in prelaz Katschberg so povsem brez snega.

Obilne snežne padavine, ki bodo v prihodnjih dneh zajele Visoke Ture (tudi do 8 cm na uro) in tudi naše Alpe bodo v večini padle na kopno podlago. Ob tako močnem vetru, ki ga napovedujejo; v avstrijskih visokih gorah, tudi do 100 km/h, pri nas nekaj manj, a očitno ne prav dosti, bodo razmere zelo nepredvidljive, polne bodo, do golega razpihanih pobočij in seveda drugje napihanega, kložastega snega.

  • Zjutraj sami na parkirišču
  • Jera in Anže
  • Solidna smuka
  • Ko smo nazaj parkirišče precej napolnjeno.
Fajn smučarski izlet....

Zadnja sprememba: 21.11.2022 ob 18:54

Povej naprej:

Poglej si še

Prva

Prva

Karavanke | Španov vrh
Tomi Gerbec
Začelo se je na Dolenjskem

Začelo se je na Dolenjskem

Kočevski Rog | Gače
Matjaž Duh

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...