Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Poskus v Triglavu

Matej Mejovšek
Julijske Alpe | Triglav | Z ledenika čez Prag

Ja, čakali smo ga celo sezono - smučanje s Triglava - ali vsaj jaz sem tisti, ki sem nekako celo zimo pogledoval proti Triglavu. Od doma imam namreč odličen pogled na Očaka in tako prsti velikokrat zasrbijo. V visokogorju je v zadnjem tednu vrglo kar nekaj novega snega in izgledalo je, da je steno, ki gleda na SV vsaj toliko pokrilo, da se lahko smuča preko zgornje glave v dolino. Ortarjev Jaka sicer pravi, da mora biti za smučanje preko stene na Kredarici vsaj 4 metre snega. Bo že držalo, ga je pa letos precej manj, a za dober trening tudi takšen poskus velja. Do ledenih plat v glavi (Miler) smo se povzpeli preko Praga. In plate so bile kar nekako preveč ‘opremjene‘ s tankim ledom na skali. Sprva nismo hoteli odnehat in smo se precej poigravali z idejo, kako bi odsmučali preko tega mesta, a smo na koncu složno ugotovili, da bi bilo potrebnega kar nekaj kolovratenja.

Nato smo odsmučali na ledenik in naprej preko Praga v dolino Vrat. Smučanje zgoraj je bilo odlično, spodaj pa na čuda podlagah s precej dobre orientacije v levo, pa v desno, pa spet nekam v levo... Na enem delu smo si zaradi pomanjkanja snega pomagali z vrvjo (abzajl). Ni kaj, lepa smučarska. Ko se namreč zjutraj iz Vrat ozreš navzgor si niti v sanjah ne predstavljaš, da je možno tu sploh smučat (vse kopno!). Sicer pa dolga tura v odlično družbi. Smučali: Klemen, Andraž, Matej in Jaz.

Zaradi številnih obveznosti sem smuči pospravil v kot, tako da se ponovno beremo v naslednji sezoni. Bila je zanimiva zima polna novih smučarskih spoznanj in smučarskih prijateljev. Kljub "bolj s snegom suhcatni zimi" sem vesel, da sem odsmučal kar nekaj lepih linij.

#fluckski

Več informacij

https://www.instagram.com/matemejo/

Zadnja sprememba: 18.04.2019 ob 23:33

Povej naprej:

Poglej si še

Razdevičene Rinke in Turski

Razdevičene Rinke in Turski

Kamniško-Savinjske Alpe | Kranjska Rinka | Severovzhodno pobočje
Jernej Ekar
Pogled skozi okno

Pogled skozi okno

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno
Miro Šušteršič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...