Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Opremo je treba preverjat!

Smučarske razmere
Občutek varnosti
Simon Erjavec

Včeraj sem se pozno, soboti primerno, odpravil proti Hanjževemu sedlu z idejo, da preverim stanje grap v Velikem vrhu. No, do Velikega vrha nisem prišel, že pri Zajmenovih pečeh sem zavil proti ostenju in se odpravil v grapo, ki se nahaja ravno na polici grebena med Velikim vrhom in Zajmenovimi pečmi.
Do 1560m sem priborbal na smučeh, nato nadaljeval peš čez ožino, za njo sem spet obul smučke in nadaljeval do stene. Od tam naprej peš v desno. Tu je nastopil prvi problem - krona starega plazu oziroma rob, je bil visok dober meter. Večji problem je bil ta, da je bil precej pod kotom in previsen, kar je pomenilo, da sem moral skopat celo jamo preden sem se lahko oprl. Po parih poskusih mi je uspelo in nadaljeval sem proti skalnemu skoku, ki pa je že bil poprhan in se je dalo lepo prit čez.

Smer se nadaljuje v žleb in se konča v steni na 1700m. Na vrhu žleba pride iz zahodne strani še ena grapa, ki pa ima večji skok. Vodi v grapo, po kateri se da priti tik pod vrh.

Smučanje je bilo super. Oziroma bi bilo super, če se mi vezi nebi ves čas odpenjale. Ko končno snamem smuči, vidim DIN nastavitev ... 6! Mojster, ki nam montira "race" vezi za katere nimamo še šablone, zna bit površen. Ni prvič, da se je zgodilo kaj takega, vendar sem mu zaupal.
Preverjat opremo! Pa tudi, če vam jo jaz šraufam :)

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...