Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Odlične razmere nad Vršičem

Janez Javoršek GRS
Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | čez Grebenec na V. Mojstrovko in v Drevesnico

Včeraj na poti proti Prelazu Vršič na "ovinku" iz avta porinem sina Anžeta, ki je šel smučat pod Kriško steno, midva z Janezom navzgor do Erjavčeve koče, kjer smo v izredno mehkih razmerah izpeljali usposabljanje za ekipe HNMP.
Zaključek sredi dneva ni prišel v poštev, zato sva z Janezom s smučmi odšla na Veliko Mojstrovko, Vzpon s smučmi na nogah čez škrbino v Grebencu je v takšni snežni podlagi lep, a pozornost kjer je najbolj strmo ni odveč. Nad Škrbino je potrebno za dolžinskih sto metrov nesti smuči, višje proti klasičnemu pristopu na Veliko Mojstrovko (levo in okoli vršnega dela) je snega še veliko.
Smučanje proti pričakovanjem izredno lepo, kilometer višincev smučanja ne pobere prav nič moči, ravno prav mehka podlaga je kot balzam za kolena, ki bodo morala na gospodov dan dati še "kaj od sebe....?"
Anže je bil s smučanjem izpod Kriške stene navdušen kot že dolgo ne. Kar ni mogel prehvaliti snežne podlage, le smučanja in uživanja je prehitro konec.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipNJeM5LefQruTB7jdgEsHYXBsYuHdv8Z8wdCbTSD_vt-WVBEKNUEq105kDsQgiFMQ?key=aTNpUWJlSVlLYWt1cC1nZU85SGFLbkJ1TkVqQ0dB

Zadnja sprememba: 18.03.2019 ob 12:01

Povej naprej:

Poglej si še

Rinke z Vrati

Rinke z Vrati

Kamniško-Savinjske Alpe | Koroška Rinka | z vrha proti bivaku pod Skuto
Matej Kosem
Pod Kriško steno

Pod Kriško steno

Julijske Alpe | Pod Kriško steno
Mišo Jenčič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...