Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Mrežce

Jaka B.

Parkiral pri odcepu za Šport Hotel. Cesta iz te smeri do planine Zajavornik kar ledena in razrita, ampak vseeno smučljiva. Na tem delu so se smreke tako srdito otresale velikih količin snega, da je bilo mestoma že kar malo nevarno, ampak sem na srečo glavo ohranil celo.

Cesta do parkinga pri Zajavorniku je očitno normalno splužena, saj je bilo parkiranih tudi nekaj običajnih avtov. Sicer je pa od oka prostora za približno deset vozil. Tu nekje so se mi začele delati cokle, ampak na koncu ni bilo pretirane krize.

V zmernem tempu potem mimo koče in po zelo vzorni špuri (brez običajnih nečloveških vertikal) proti soncu na grebenu. Zgoraj prijetno toplo, z malo vetra. Na soncu se je po pričakovanju že začela delati skorjica, ki pa je bila za moje pojme še zelo smučljiva. V primernih legah je bilo tudi še dovolj pršiča, predvsem pod pečinami desno od koče (gledano navzdol). Smuka zgoraj za nekje med tremi in štirimi zvezdicami, vmes pod pečinami en del za pet zvezdic, potem pa klasična bob steza do parkinga.

Na poti sem srečal še štiri turnosmučarske pare, pretiranega navala pa seveda ni bilo.

Zadnja sprememba: 13.12.2020 ob 19:40

Povej naprej:

Poglej si še

Malo naokoli nad Soriško planino

Malo naokoli nad Soriško planino

Julijske Alpe | Soriška planina, Možic
Franci Pogačar
Idilični Ratitovec

Idilični Ratitovec

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...