Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Ledine (Vadine)

Samo Kham

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.730 m

V nedeljo ob 8. uri sva jo s Katarino ocvrla proti Kranjski koči na Ledinah. Zaradi smučarske opreme in posledično velikih, težkih nahrbtnikov sva se odločila za Lovsko pot. Kar solidno hitro sva bila pri koči, tu sva spila kavico in malo pokramljala z oskrbnico. Nič se nama ni mudilo, saj sva želela čimbolj odjenjano snežno podlago. Kočo obnavljajo in kot kaže letos še ne bo do konca obnovljena.
Še pred 11. uro sva priromala na ravnico pod ledenikom. Tu, za-čuda, letos ni bilo polno snega, ampak sta bila do najnižje točke na cca. 1730 m. n. m. le dva snežna jezika.
Na tačkah sva zamenjala »aprouč« čeveljčke za plastik fantastik pancerje in se s kožami na smučeh odpravila proti ledeniškemu zatrepu. Kljub oblačnemu vremenu je bilo, na srečo, dovolj toplo, da se je naredil tisti pravi spomladanski firn, torej nekaj centimetrov južnega snega na trdi podlagi. Snežnih ponvic še ni bilo in že na poti gor se nama je zdelo, da bo smuka prav fajn. Tu in tam se je našel kakšen kamenček, morda tudi dva. Če si pogledal z velikimi očmi, si lahko našel kakšen velik kamen, ampak tu še ni bilo velike drame. S hojo sva zaključila nekaj metrov pred steno, ker je višje pa res že bila prava drama s kamni. Kljub temu sva okoli 12:00 dosegla višino nekaj čez 2100 m. n. m. Predhodni ogled terena nama je pomagal, da sva se bolj ali manj izognila kamnom in prav uživaško in brez praske pri-vijugala do najnižje točke snežišča. Moja malenkost je turno-smučarsko radost ponovila in nabralo se je slabih 800 višinskih metrov smučanja. Sledila je malica, nato pa še preobuvanje in vezanje smuči na nahrbtnike. Tudi za sestop sva izbrala Lovsko pot. Na večerno izmeno je naproti prišel še en nadobuden smučar.
Kazal se je sonček in z Drejcem Karničarjem je v Šenkovi domačiji sledila analiza ture.

https://www.slatnar.com/sl/slatnar-sport/turno-smucanje/
https://www.grasca.si/turne-in-freeride-smuci
https://amfibija.si
https://www.actionmama.com

Zadnja sprememba: 12.06.2024 ob 14:25

Povej naprej:

Poglej si še

Tista zadnja poletna tura

Tista zadnja poletna tura

Kamniško-Savinjske Alpe | Ledenik pod Skuto
Matjaž Markovič
Okno jasnine

Okno jasnine

Visoke Ture, skupina Velikega Kleka | Brennkogel | Čez Brennkogelscharte
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...