Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Krahköpf

Janez Javoršek GRS

Včeraj je bilo na višini Triglava v Avstriji vreme itak....šajba. nižje vse tja do 2400m megleno - v vseh dolinah, kar se jih je s teh višin dalo videti.
Vremenska napoved ni popoldne obetala tako vztrajne megle, a kdor je bil nad 2400 metri je lahko kasiral precej D vitamina.
Zjutraj sem poskusil pod Sandfeldkopf-om, a zaradi megle in samotne planine (očitno je 19 km, 1700 višincev in do 20 cm novozapadlega snega odvrnilo tudi lokalce), a še pravi čas....obrnil!
Odpeljala sva se proti Sadnighaus -u, vožnja po strmi cesti je stvar zakomplicirala. V takih resnih visokogorskih cestah nebi pričakoval Nizozemcev, ki po videnem nimajo niti letnih gum dovolj dobrih, zimske očitno le občudujejo na drugih avtih, zato na cesti kjer greš na rob scat pa ti nese "petdeset" metrov tako strmo je, vožnja v rikverc postane zelo resna. Brez verig z avtom ki ima pogon na en par koles je vožnja obsojena na "zajeb". Da pa je volja boljša na bajto Nizozemci pridejo (al pa ne pridejo!) na kavo in kozarec piva!!

Smučarija zgoraj na soncu, po četrt metra ovlaženem pršiču, spodaj čez meglo pa presenetljivo še zelo uredu, se je pa zaradi nizke temperature v megli probala delati skorja. Tam kjer je močno sijalo sonce bodo flanke skorjaste, ker tudi v Avstriji temperature v naslednjih dneh ne bodo prizanašale.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOTt1wIDw6y05-76aV_knJ_9ySAlDi97_UdtWy_cSNNt4yhf4KE_MbajDXXhOa1TA?key=Z3lhOFplWFU0ZUVKeURxMklpVkhES1VNaERBZFh3

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Seemannwand

Seemannwand

Visoke Ture (AT) | Seemannwand, skupina Hafner
Janez Javoršek GRS
Triangel

Triangel

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Matej Bolka

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...